Autentificare

Particularitati de reproductie la Iepele Frizian

Stabilirea momentului optim pentru insamantarea este foarte important pentru a obtine o rata a fertilitati cat mai mare. Chiar daca teoretic detinem toate cunostintele si aparatura necesara, nu de putine ori determinarea clipei ideale cand ar trebui sa indroducem materialul seminal in uter este dificila. 

Cand vorbim despre Iepe din rasa Friesian alegerea momentului este si mai grea, mai laborioasa. Regulile generale referitoare la insamantarea artificial cu sperma proaspata sau cu sperma congelata, raman aceleasi si anume: Insamantarea la mai putin de 5- 6 ore dupa ovulatie cu sperma congelata si insamantarea cu 12-24 de ore inainte de ovulatie cu sperma proaspata.

Acest articol prezintă informații medicale detaliate, cu impact emoțional crescut și din acest motiv este destinat exclusiv medicilor veterinari.

Dacă doriți să aveți acces la conținutul complet al acestui articol, sunteți medic veterinar și sunteți deja abonat vă rugăm să vă autentificați în formularul de mai jos cu userul si parola primită la abonare. Daca nu ați primit emailul de activare al contului, il puteti cere pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la0733.969.091 . Dacă nu aveți încă un abonament citiți condițiile în care aveți acces la informațiile din aceast articol urmând linkul: DETALII PRIVIND ACCESUL

Autentificare

Logare

Ultima modificareMarți, 31 Iulie 2018 19:18
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/3883-particularitati-de-reproductie-la-iepele-frizian.html.html layout=button_count image=https://www.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/12aeffefa4c6755e65b4ef913f848251_XL.jpg desc=Stabilirea momentului optim pentru insamantarea este foarte important pentru a obtine o rata a fertilitati cat mai mare. Chiar daca... size=small}