Autentificare

Daca as fi medic veterinar de libera practica pe 26 martie 2018

Contents[Hide]

Daca as fi medic veterinar de libera practica atunci eu as inchide cabinetul pentru o zi si impreuna cu familia as vizita Bucurestiul, si mai specific in 26 martie 2018.

Am inteles ca va fi o zi frumoasa de primavara-iarna numai buna de incalzit atmosfera. Desigur ca este doar o coincidenta ati spune, ca in aceasi zi are loc si un protest al medicilor veterinari din Romania.

„Eu nu sunt de acord cu ce se intampla dar chiar sa protestez?"

„Nu cred ca se va rezolva nimic daca eu ma duc sau nu la protest."

„Cu mine sau fara mine ce se poate intampla."

Dar sa ma plimb asa…aiurea, parca ar merge. 

1. Daca as fi medic veterinar de libera practica atunci eu as inchide cabinetul pentru o zi si impreuna cu familia as vizita Bucurestiul, si mai specific in 26 martie 2018.

Am inteles ca va fi o zi frumoasa de primavara-iarna numai buna de incalzit atmosfera. Desigur ca este doar o coincidenta ati spune, ca in aceasi zi are loc si un protest al medicilor veterinari din Romania. Eu nu sunt de acord cu ce se intampla dar chiar sa protestez? Nu cred ca se va rezolva nimic daca eu ma duc sau nu la protest. Cu mine sau fara mine ce se poate intampla. Dar sa ma plimb asa…aiurea, parca ar merge. 


Este ciudat nu sa ai o pozitie duplicitara, nici pro, dar nici contra si sa nu stii ce vrei de fapt.

  • Oare ce trebuie sa se intample ca medicii veterinari sa se mute cel putin 80% in Bucuresti pentru o zi?
  • Oare toti asteapta sa se intample ceva de la sine asa…pur si simplu?
  • Oare medicii veterinari stiu ca nu este nimeni care sa lupte pentru ei si drepturile lor decat ei?
  • Ati dori poate ca proprietarii de animale sa faca miting pentru drepturile dumneavoastra?
  • Sau cei care sunt impotriva guvernului?
  • Sau poate vreun partid politic?

2. Daca asteptati sa stiti ca asteptati degeaba.

Daca nu va strigati drepturile si nu aratati ca va pasa atunci altora de ce sa le pese de voi?

Daca va este frica, daca nu stiti ce sa faceti, daca va simtiti inutili ganditi-va ca muti alti medici veterinari se simt la fel. De aceea trebuie sa iesiti la miting.

Pentru ca altii nu au curaj. Iar daca nu aveti nici dumneavoastra atunci iesiti la o plimbare. Pur si simplu plimbati-va cu ceilati colegi prin Bucuresti pe unde se intampla protestul medicilor veterinari. incet. incet o sa aveti curajul sa va alaturati lor. Nu trebuie sa fiti un erou sau un salvator al medicinii veterinare. Trebuie doar sa va spuneti problemele pur si simplu.

Credeti ca nu conteaza? Asa si ce daca?

Macar sa simtiti pentru o singura data in viata ca ati avut curajul si hotararea sa spuneti ce va doare. sanse multe de a se intampla acest lucru nu aveti. Daca credeti ca vorbind pe la colturile DSV-urilor despre ce greu va este sau pe tot felul de intalniri sponsorizate de diverse grupuri de interese veti rezolva ceva?

Cu siguranta nu. Dar daca veti avea curajul sa mergeti impreuna cu colegii la o plimbare si sa mai vorbiti cu unul cu altul veti vedea ca acestia nu sunt deloc diferiti fata de voi. Au aceleasi temeri, aceleasi probleme si aceasi lipsa de curaj. Dar macar au incercat si se pot mandri ca si-au strigat necazul.


PS: pentru cei din PMVPR care ati dat cu patronatul de pamant, nu credeti ca ar fi cazul sa inviati. Este o buna ocazie sa va spalati pacatele…sau nu va mai intereseaza?

Ultima modificareJoi, 22 Martie 2018 19:27
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/4402-daca-as-fi-medic-veterinar-de-libera-practica-pe-26-martie-2018.html layout=button_count image=https://www.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/54831213dc147a3836e3bc9491f2e068_XL.jpg desc=Daca as fi medic veterinar de libera practica atunci eu as inchide cabinetul pentru o zi si impreuna cu familia... size=small}
Dr. Iulian Vieru

Medic Primar Veterinar

Fondator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro