Autentificare
updated 8:10 AM UTC, Dec 4, 2019

Primul medicament cu celule stem pentru laminita la ecvine

Compania Boehringer Ingelheim Animal Health a anuntat lansarea produsului Arti-Cell Forte, primul medicament veterinar pe baza de celule stem care a obtinut autorizatia de introducere pe piata pentru tratarea laminitei ecvine, numindu-l „un medicament avansat pentru boala degenerativa a articulatiilor la cai”. Amy Scott, manager departament cai de performanta la Boehringer Ingelheim a declarat: „Arti Cell Forte este primul produs pe baza de celule stem autorizat pe orice specie veterinara si singurul tratament cu celule stem care contine celule induse, ceea ce reprezinta un urias pas inainte in terapiile cu celule stem dar si in medicina ca ansamblul ei.".

„Arti-Cell Forte contine celule stem care au fost induse condrogenic si prin urmare amorsate pentru a se dezvolta in linia celulor cartilagiene. Studiile au aratat ca celulele stem induse condrogenic demonstreaza un rezultat clinic imbunatatit in comparatie cu celulele stem ne-induse in tratamentul bolilor articulare la cai”. 

Acest lucru face ca Arti-Cell Forte sa fie un tratament extrem de bine targetat si eficient pentru afectiunile cartilajelor asociate cu boala degenerativa a articulatiilor. Arti_cell Forte este disponibil de acum pentru medicii veterinari. Trebuie pastrat la temperaturi extrem de scazute pentru a-si pastra durata de valabilitate de doi ani de la fabricatie, fie congelat la -70o - -90oC (gheata uscata, congelator -80oC) fie -196oC (azot lichid) pana inainte de a fi injectat. 

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • Un nou vaccin pentru PIF, cu o noua abordare este in cercetare

  Mai multi cercetatori de la Universitatea de Stat din Colorado lucreaza la un vaccin oral impotriva virusului care cauzeaza aceasta boala mortala. Cercetatorii, finantati de Morris Animal Foundation, lucreaza la un vaccin oral pentru coronavirusul enteric felin (FECV). Desi este destul de comun, virusul intestinal este extrem de contagios si poate suferi mutatii intr-o peritonita infectioasa felina (PIF), una din cele mai devastatoare boli infectioase ale pisicilor domestice. 

 • Chirurgi umani care opereaza caini: cand bunele intentii nu sunt suficiente

  Subiectul adus in discutie de doamna profesor Iuliana Ionascu, de la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti cu privire la dreptul medicilor umani de a opera cataracta la caini, a fost dezbatut intr-un mod similar in luna septembrie a acestui an si in SUA. Mai multi medici veterinari din statul Georgia au trimis plangeri Asociatiei Medicale Veterinare din Georgia cu privire la cazurile de interventii chirugicale ortopedice la 86 de caini dintr-un adapost din acest stat efectuate de chirurgi umani. 

 • Are medicul uman dreptul de a opera cataracta la caini?
  Doamna profesor Iuliana Ionascu a publicat astazi pe pagina sa de Facebook o postare legata de dreptul medicilor umani de a opera cataracta la caini. Mai multi medici veterinari au achiesat la parerea doamnei profesor, aratand ca astfel de practici provin cel mai probabil dintr-un sentiment de dispret fata de profesia de medic veterinar.
 • Stomatologia Veterinara, obiect de studiu la Facultatea de Medicina Veterinara Spiru Haret

  Universitatea „Spiru Haret“ bifeaza, in acest an, o premiera in mediul universitar din Bucuresti. Studentii din anul IV ai Facultatii de Medicina Veterinara, de la studii universitare de licenta, au la dispozitie, in cadrul disciplinelor optionale, incepand din octombrie 2019, disciplina de STOMATOLOGIE VETERINARA, un domeniu care a dobandit o importanta tot mai mare, de la an la an, la nivel mondial.

 • Legea pentru modificarea OG 42/2004 a trecut de Camera Deputatilor

  Camera Deputatilor a adoptat cu 246 de voturi pentru, 0 contra si 2 abtineri legea pentru modificarea OG 42/2004. Urmeaza sa ajunga din nou pe masa Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis pentru promulgare.