Autentificare

Un nou vaccin pentru PIF, cu o noua abordare este in cercetare

Mai multi cercetatori de la Universitatea de Stat din Colorado lucreaza la un vaccin oral impotriva virusului care cauzeaza aceasta boala mortala. Cercetatorii, finantati de Morris Animal Foundation, lucreaza la un vaccin oral pentru coronavirusul enteric felin (FECV). Desi este destul de comun, virusul intestinal este extrem de contagios si poate suferi mutatii intr-o peritonita infectioasa felina (PIF), una din cele mai devastatoare boli infectioase ale pisicilor domestice. 

„Daca va avea succes, vaccinul ar controla infectia FECV omniprezenta in adaposturi si in alte medii cu mai multe pisici, protejand in acelasi timp si fiecare pisica impotriva PIF”, arata reprezentatii organizatiei Morris Animal Foundation. 

„De ani buni incercam, fara succes, sa vaccinam impotriva PIF, dar este posibil sa fi tintit intr-un punct gresit, in tot acest timp”, spune Gregg Dean, DVM, PhD, seful departamentului de microbiologie, imunologie si patologie din cadrul CSU College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences. „Strategia noastra este acum de a elimina coronavirusul enteric felin, forma draguta Jekyll, daca putem spune asa, inainte de a deveni mortalul, domn Hyde”, glumeste medicul veterinar. 

Proiectul de vaccin va include bacteriile Lactobacillus acidophilus, un probiotic deja prezent in tracturile gastrointestinale ale multor animale. Vaccinul va furniza anumite proteine FECV pentru a stimula in mod natural sistemele imunitare ale pisicilor cu scopul de a oferi protectie impotriva infectiei. 

{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/4693-un-nou-vaccin-pentru-pif-cu-o-noua-abordare-este-in-cercetare.html layout=button_count image=https://www.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/0b8cb179d05be7afdade5496eab553e2_XL.jpg desc=Mai multi cercetatori de la Universitatea de Stat din Colorado lucreaza la un vaccin oral impotriva virusului care cauzeaza aceasta... size=small}
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite