Autentificare

Obezitatea la animale

Caii obezi sunt mai expusi inflamatiilor podale

Marea Britanie- medicii veterinari sunt constienti deja ca animalele obeze infrunta mai multe provocari de sanatate, insa un nou studiu a cimentat teoria conform careia caii obezi sunt mai expusi mortii cauzate de inflamatiile podale.

Marea Britanie- medicii veterinari sunt constienti deja ca animalele obeze infrunta mai multe provocari de sanatate, insa un nou studiu a cimentat teoria conform careia caii obezi sunt mai expusi mortii cauzate de inflamatiile podale.

Asociatia Britanica Veterinara, Fundatia pentru Bunastarea Animalelor si Fundatia pentru Sanatatea Animalelor Merial au sponsorizat un studiu pentru a examina inflamatia podala mai indeaproape si pentru a vedea ce factori afecteaza recuperarea din aceasta conditie. Asociatia Veterinara Ecvina Britanica s-a documentat vreme de 4 ani cu privire la cazurile de inflamatie podala la cai si a observat ca cei obezi cu aceasta suferinta au sindromuri mai severe ale bolii.
 
"Atunci cand vorbim de inflamatii podale, animalele supraponderale sunt mai expuse decesului decat cele mai slabe", spune dr. Celia Marr, medic veterinar chirurg si cercetator principal. Aceasta adauga ca cele mai bune rezultate in studiu le-au avut caii care au fost tratati cu acepromazina, care a imbunatatit rezerva de sange in picior si a relaxat animalul.
Ultima modificareSâmbătă, 04 August 2018 18:50
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul