Autentificare

Mediciii veterinari de libera practica si centrul local de combatere al bolilor

Viorel Andronie, presedintele CMVRo a facut o serie de precizari pe un grup de socializare al medicilor veterinari legat de prezenta medicilor veterinari de libera practica in centrul local de combatere a bolilor.

 

Acest aspect este reglementat prin OG 42/2004, art.26 urmatoarele alineate:

5) Pentru sprijinirea actiunilor de lupta impotriva bolilor transmisibile ale animalelor si a zoonozelor, la nivelul prefecturilor se constituie, sub conducerea prefectilor, centre locale de combatere a bolilor, respectiv Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucuresti.

(la 13-01-2008, Alin. (5) al art. 26 a fost modificat de pct. 4 al articolului unic din LEGEA nr. 1 din 8 ianuarie 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 18 din 10 ianuarie 2008. )

(5^1) Structura centrului local de combatere a bolilor este urmatoarea:

a) unitatea locala de decizie, condusa de prefect si alcatuita din membrii comitetului judetean pentru situatii de urgenta;

b) unitatea operationala locala, condusa de directorul executiv al directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;

c) unitatea locala de sprijin, condusa de primar si din care fac parte un viceprimar, secretarul comunei, orasului sau municipiului, dupa caz, reprezentanti ai serviciilor publice si ai principalelor institutii de pe teritoriul respectiv, precum si medicul veterinar zonal.

(la 13-01-2008, Alin. (5^1) al art. 26 a fost introdus de pct. 5 al articolului unic din LEGEA nr. 1 din 8 ianuarie 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 18 din 10 ianuarie 2008. )

(5^2) Organizarea, atributiile si functionarea centrelor locale de combatere a bolilor, respectiv al municipiului Bucuresti, precum si ale structurilor din componenta acestora se stabilesc prin ordin al prefectului.

(la 13-01-2008, Alin. (5^2) al art. 26 a fost introdus de pct. 5 al articolului unic din LEGEA nr. 1 din 8 ianuarie 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 18 din 10 ianuarie 2008. )

Ultima modificareDuminică, 15 Martie 2020 09:50
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • Genomurile virusului Bluetongue explica reaparitia acestei boli majore in Europa

  Bolile septelurilor de animale precum Bluetongue pot avea consecinte devastatoare in ceea ce priveste economia si sanatatea, dar originile lor pot fi dificil de stabilit. Noi cercetari arata ca reaparitia recenta a Bluetongue in Franta ar putea fi cauzata de activitatea umana, bazandu-ne pe make-up-ul genetic neobisnuit al virusului. 

 • Cutimetrul pentru masurarea pliului cutanat la animale si seringa de uz veterinar McLyntic nu sunt supuse controlului metrologic legal

  Seringa de uz veterinar marca McLyntic nu este un mijloc de masurare supus controlului metrologic legal conform LO 2006, este raspunsul Institutului National de Metrologie la o adresa a Colegiului Medicilor Veterinar din iulie 2009. Intr-o alta adresa, acelasi institut arata ca nici cutimetrul pentru masurarea pliului cutanat la animale nu este inclus in Lista oficiala a mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal. Ambele adrese sunt publicate mai jos si pot fi folosite de catre medicii veterinari de libera practica carora li se solicita de catre DSVSA-urile judetene certificate metrologice la depunerea deconturilor. 

 • Notificare CMVRo catre toti medicii veterinari de libera practica

  CMVRo a trimis o notificare tuturor filialelor Colegiului Medicilor Veterinari din tara pentru instiintarea medicilor veterinari de libera practica cu privire la o serie de fapte care se incadreaza ca infractiuni intrand sub incidenta codului penal, nefiind doar sanctiuni administrative sau disciplinare pe care le poate lua institutia. Notificarea vine ca urmare a primirii mai multor adrese la BIroul Executiv al Consiliului National al Medicilor Veterinari prin care organele de cercetare penala informau cu privire la deschiderea unor dosare penale impotriva unor colegi, pentru o serie de infractiuni. 

 • Workshop RSVD in Cluj Napoca- Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala partea I

  Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry organizeaza pe 4 aprilie workshopul Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala partea I. Evenimentul va avea loc la Clinica Veterinara In Lumea Animalelor, strada Iazului nr. 27 Cluj Napoca. 

 • Proiect ordin ANSVSA privind conditiile de biosecuritate in exploatatiile de porcine

  Proiect ordin ANSVSA privind conditiile de biosecuritate in exploatatiile de porcine, de modificare a Ordinului 16/2010 si al Ordinului 40/2010.