Autentificare

Adresa CMVRo privind aprobarea tacita a normelor de aplicare a Lg 236/2019

Intr-o adresa trimisa institutiei, CMVRO a solicitat ANSVSA sa ia act ca incepand cu data de 19.03. poate considera avizarea tacita a normelor Legii 236/2019 si sa solicite adoptarea acestora. Mai jos redam in integralitate continutul adresei CMVRo. 

„Colegiul Medicilor Veterinari va supune atentiei una din cele mai importante probleme in ceea ce priveste activitatea medicilor veterinari care detin contracte pentru realizarea unor actiuni sanitar-veterinare in exploatatiilor non-profesionale. Dupa cum cunoasteti, Legea 236/2019 a fost publicata in M.O. din data de 16.12.2019. Conform art. V din Legea 236/2019, in temen de 90 de zile Guvernul la propunerea ANSVSA trebuia sa adopte normele de aplicare ale legii. In data de 28.02.2020 ati postat pe site-ul institutiei varianta nr.2 a proiectului de norme si ati transmis proiectul in data de 04.03.2020 Secretariatului General al Guvernului si ministerelor avizatoare. In conformitate cu H.G. nr. 50/2005, ministerele avizatoare trebuiau sa avizeze proiectul cu sau fara observatii in maxim 10 zile lucratoare, respectiv pana la data de 18.03.2020, inclusiv. 

Din cate am inteles nici unul din ministerele avizatoare nu au comunicat observatii in termenul prevazut de legislatie si nu au solicitat clarificari. 

Avand in vedere situatia data, va rugam ca in temeiul Art. 8, alin. 5 din Regulamentul privind Procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare aprobat prin HG 50/2005, sa considerati avizarea tacita incepand cu data d 19.03.2020 si sa urmati procedura legala, pentru adoptarea normelor de aplicare ale Legii 236/2019. 

Acest proiect trebuie adoptat cat mai repede posibil, astfel incat activitatea medicilor veterinari care detin contracte cu statul sa se poata desfasura in conditii apropiate de normalitate".

Ultima modificareJoi, 19 Martie 2020 13:32
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul