Autentificare

CMVRo avertizeaza: medicii veterinari din mediul rural vor suspenda activitatea

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania a transmis un semnal de alarma asupra situatiei medicilor veterinari din mediul rural care vor fi nevoiti sa inchida cabinetele veterinare, daca normele de aplicare ale Legii 236/2019 nu vor fi adoptate. 

Prin adoptarea normelor de aplicare a Legii 236/2019, medicii veterinari din mediul rural vor putea beneficia de suma de 10.000 de lei lunar, suma necesara pentru a asigura activitatile de asistenta medicala veterinara in continuare in aceasta perioada. 

Reprezentantii CMVRo au aratat ca trebuie avut in vedere rolul esential al medicilor veterinari de libera practica imputerniciti in efectuarea activitatii sanitare veterinare de interes public national, si in ceea ce priveste siguranta alimentara a populatiei. 

„Nu putem vorbi de siguranta alimentara in lipsa activitatii acestor medici veterinari imputerniciti, intrucat ei sunt cei care trebuie sa certifice ca produsele consumate de populatie nu provin de la animale bolnave”, se arata in comunicat. 

Totodata, se atrage atentia asupra rolului medicilor veterinari in stingerea focarelor de gripa aviara, in lichidarea focarelor de pesta porcina africana precum si in limitarea efectelor economice dezastruoase ale acestei epizootii.

„In contextul in care, in tara noastra inca mai apar focare de PPA iar in tari vecine au aparut noi focare de gripa aviara, activitatea medicilor veterinari de libera practica imputerniciti este esentiala pentru economia Romaniei si pentru asigurarea sigurantei si securitatii alimentare a populatiei”, se mai precizeaza in comunicatul trimis de catre CMVRo.

„In prezent insa majoritatea medicilor veterinari imputerniciti se afla un imposibilitatea de a-si continua activitatea avand in vedere ca tarifele pentru acriunile sanitare veterinare de interes publice, contractate cu statul au ramas cele din 2013 iar Guvernul Romaniei nu a adoptat inca, desi termenul legal a fost depasit, normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii 236/2019 pentru modificarea si completarea OG nr 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor. 

Intrucat veniturile populatiei din mediul rural sunt extrem de mici si deci incasarile medicilor veterinari de libera practica imputerniciti din activitatile de asistenta medicala veterinara foarte scazute, ei sunt practic obligati sa suspende activitatea cabinetelor veterinare individuale si sa solicite somaj tehnic sau indemizatie conform legislatiei in vigoare". 

Ultima modificareMiercuri, 01 Aprilie 2020 17:54
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul