Autentificare

Vaccinul aflat in studiu clinic in China impotriva Pestei Porcine Africane are rezultate promitatoare

Reuters a publicat o stire privind rata de succes inregistrata de un vaccin aflat in studii clinice in China care protejeaza porcii de pesta porcina africana. Daca studiile vor fi un succes, vaccinul va fi crucial pentru prevenirea uneia din cele mai debilitante boli ale animalelor. 

Intrucat nu exista nici un remediu sau vaccin impotriva pestei porcine africane, fermierii de porci din China si din intreaga lume monitorizeaza progresul vaccinului. Boala care ucide aproape toti porcii infectati, a devastat un numar urias de porci de la intrarea in China in 2018 si inca ucide porci acolo si in alte parti ale Asiei. 

Intre-o lucrare publicata in martie, cercetatorii chinezi de la Institutul de Cercetare Veterinara Harbin, parte a Academiei Chineze de Stiinte Agricole (CAAS) au declarat ca un vaccin viu atenuat pe care l-au devzoltat este sigur si eficient impotriva pestei porcine africane in testele de laborator. 

Studiile clinice aprobate in martie au fost realizate pe un numar de 3000 de porci, in trei locatii. Cele trei ferme de porci din provincia de nord-est Heillongjiang, regiunea din vestul Xinjiang si provincia centrala Henan au inceput testarea vaccinului in etape din aprilie pana in iunie. „Pentru a sti daca functioneaza, trebuie testat intr-un mediu in care ai avea toate circumstantele diferite, cum ar fi diferite tipuri de ferme si densitati de animale, si abia apoi ai putea deveni mai increzator in ceea ce face cu adevarat vaccinul” a spus Dirk Pfeiffer, profesor de epidemiologie veterinara a Universitatea din Hong Kong. Avem nevoie de mai multe date. 

Mai multe detalii puteti citi in articolul publicat de agentia de presa Reuters

Ultima modificareVineri, 19 Iunie 2020 13:28
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite