Autentificare

Stomatologia, o specializare vizata de tot mai multi medici veterinari

Seria Workshopurilor de Stomatologie Veterinara, organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a devenit deja traditie. Ultimul eveniment dedicat profesionistilor din domeniul medicinei veterinare a avut loc, zilele trecute  (11-12.09.2020 ), in Capitala, a adunat cateva zeci de medici veterinari si studenti dornici sa afle, direct de la specialisti, totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

Tema principala a conferintei a fost ”Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala”, iar intalnirile de pe parcursul celor doua zile de desfasurare au continut atat cursuri de teorie, cat si demonstratii practice. Astfel, daca in prima zi a conferintei s-a discutat despre consultul stomatologic fara anestezie, consultul stomatologic cu anestezie, completarea fisei stomatologice, instrumentarul de uz stomatologic, detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, ingrijirea orala acasa sau extractia dintilor de lapte persistenti, in a doua zi a conferintei temele au fost: in ce situatii se fac extractiile dentare: dintii de lapte persitenti, fracturi dentare, paradontoza, resorbtia dintilor la feline, precum si anestezia locala, extractia dentara simpla si chirurgicala.

stomatologie veterinara

Orele rezervate practicii au vizat consultul stomatologic ( Proba de transiluminare, Proba cu substanta de contrast , Proba periodontala si Proba de miscare), completarea fisei, detartrajul – scalare, periere, polisare, extractia dintilor de lapte persistenti, prezentarea instrumentarului de uz stomatologic, anestezia locoregionala, extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala, crearea lamboului mucogingival, alveolotomia si  gingivoplastia.
Toate acestea au fost posibile datorita lectorilor care au sustinut evenimentul:

 Dr Raluca Zvorasteanu DVM MSc PhD Lectr.Univ., Dr Milin Iulia DVM MSc, Dr.Elena Nenciulescu DVM MSc si Dr Dan Sebastian DVM MSc

"Scopul Asociatiei  Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) este acela de a reuni medicii veterinari , tehnicieni veterinari, asistenti veterinari si studentii la medicina veterinara, de a creste performanta medicala in domeniul stomatologiei veterinare, de a promova profesionalismul si calitatea si de a apara valorile si interesele acestei comunitati ", a spus Dr Raluca Zvorasteanu, presedintele RSVD.

Potrivit medicului, 10 din 10 caini/ pisici au nevoie de preventie, iar din 10 caini/ pisici, 8 au un tip de afectiune parodontala, fapt ce dovedeste necesitatea promovarii profilaxiei drept cel mai “eficient tratament”.

Iata cateva din activitatile asociatiei:

 • promovarea educatiei si instruirii profesionale in domeniul stomatologiei veterinare;
 • colaborarea cu institutiile de invatamant superior medical , in vederea formarii si perfectionarii unor specialisti cu o inalta pregatire profesionala;
 • contribuirea la perfectionarea si modernizarea serviciilor medicale in domeniul stomatologiei veterinare;
 • ridicarea nivelului profesional si stiintific al membrilor sai si ridicarea prestigiului, reprezentarea, sustinerea si promovarea intereselor profesionale stiintifice, precum si protejarea activitatilor tuturor membrilor Asociatiei, atat pe plan intern cat si international.
 • organizarea, in tara, de congrese nationale, conferinte, simpozioane si participarea la congresele internationale;
 • organizarea de sedinte de comunicari si referate stiintifice si publicarea de lucrari in revistele de specialitate;
 • organizarea de cursuri de specializare sau perfectionare;
 • posibilitatea afilierii la organizatii internationale de profil si colaborarea cu societati din alte tari;
 • editarea, publicarea si difuzarea de carti, reviste, lucrari de specialitate;
 • sprijinirea absolventilor de medicina veterinara cu pregatire in domeniul stomatologiei veterinare;
 • colaborarea cu persoane fizice, juridice, ONG-uri care doresc sa sprijine asociatia, prin schimb de informatii, publicatii, afiliere etc.

 

Ultima modificareLuni, 21 Septembrie 2020 16:31
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/4824-stomatologia-o-specializare-vizata-de-tot-mai-multi-medici-veterinari.html layout=button_count image=https://www.veterinarul.ro/images/images/stomatologie_veterinara.jpg desc=Seria Workshopurilor de Stomatologie Veterinara, organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a devenit deja... size=small}
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • O colega medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru

  Un medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru. Daniela Oprea, medic veterinar din Bucuresti, diagnosticata cu carcinom ovarian se lupta pentru viata ei si are nevoie de ajutorul nostru, al colegilor pentru a acoperi costul interventiei chirugicale si al spitalizarii. 

   Apelul de ajutor al Danielei Oprea a fost publicat pe pagina sa de Facebook si a fost distribuit pe mai multe grupuri apartinand medicilor veterinari din Romania si iubitorilor de animale de companie. mai jos il puteti citi in integralitate. 
 • Lege asteptata de medicii veterinari: modificarile aduse Legii 160/1998 pe masa presedintelui Romaniei

  Legea de modificarea Legii 160/1998 privind exercitarea profesiei de medic veterinar se afla pe masa presedintelui Romaniei pentru promulgare. Potrivit legii, promulgarea legii se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire, deci pana la finalul lunii octombrie ar trebui sa fie trimisa promulgata si apoi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial. Modificarile aduse legii sunt de natura s transpuna in legislatia romaneasca preveri ale legislatiei europene in materie si corecteaza unele masuri in vigoare, cu impact negativ asupra sanatatii publice. Prin modificarile ei, legea readuce in primul plan al protejarii sanatatii publice pe medicul veterinar, fiind cel mai in masura sa ofere si sa administreze tratamente si retete de medicamente de uz veterinar in urma consultatiilor de specialitate avute in cabinet sau pe teren. Circulatia medicamentului veterinar isi reia astfel fagasul normal, cel care asigura o buna trasabilitate si scade riscul populatiei de a consuma alimente cu reziduuri de antibiotice si antiparazitare. 

 • Stomatologia Veterinara a mai bifat un eveniment de succes la Cluj-Napoca!

  Maratonul workshop-urilor de stomatologie veterinara organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a avut loc pe parcursul a doua zile, pe 10 si 11 octombrie 2020, in orasul Cluj-Napoca
  Au participat medici veterinari si studenti dornici sa afle totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

 • Petitie CMVRo: Conducerea ANSVSA somata sa respecte legea 236/2019 si OUG 117/2020 si sa achite platile catre medicii veterinari

  Conducerea CMVro a initiat o petitie online pentru a atrage atentia ANSVA sa respecte prevederile legale privind platile catre medicii veterinari din mediul rural. Petitia poate fi semnata de catre toti medicii veterinari in linkul de aici.  

 • Document consiliere proprietari animale exploatatii nonprofesionale biosecuritate si bunastare

  Documentul de consiliere al proprietarilor de animale din exploatatiile nonprofesionale privind conditiile de biosecuritate si bunastarea animalelor poate fi descarcat de pe website si completat de catre medicul veterinar concesionar.