Autentificare

Petitie CMVRo: Conducerea ANSVSA somata sa respecte legea 236/2019 si OUG 117/2020 si sa achite platile catre medicii veterinari

Conducerea CMVro a initiat o petitie online pentru a atrage atentia ANSVA sa respecte prevederile legale privind platile catre medicii veterinari din mediul rural. Petitia poate fi semnata de catre toti medicii veterinari in linkul de aici.  


"Incepand cu luna august a intrat in vigoare OUG 117/2020 prin care cabinetele medical-veterinare care detin contracte de concesiune/prestari servicii incheiate cu DSVSA pentru realizarea unor actiuni din Programul Strategic, beneficiaza de acordarea unei sume de 10.000 de lei.

Pentru a putea beneficia de suma, cabinetele medical-veterinare incepand cu luna august au efectuat actiunile prevazute de legislatie, au depus documentele justificative si facturile aferente.

Pentru a respecta noile conditii impuse de lege, cabinetele medical-veterinare au angajat suplimentar personal de specialitate (medici veterinari, tehnicieni veterinari) pentru care platesc salarii, taxe si impozite la stat.

Pana pe data de 25 septembrie DSVSA trebuia sa achite contravaloarea facturilor emise, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar pana pe 25 octombrie trebuie platit TVA-ul si taxele aferente salariilor.

Tergiversarea platilor este datorata lipsei de deschidere bugetara de catre ANSVSA catre DSVSA. CMVRO a solicitat in scris ANSVSA sa realizeze platile, a sesizat Corpul de Control al Primului-Ministru, a informat in scris si telefonic pe Primul-Ministru al Romaniei.

Colegiul Medicilor Veterinari in numele medicilor veterinari de libera practica care detin contracte cu statul, SOMEAZĂ conducerea ANSVSA sa inceteze cu luptele interne si sa efectueze platile!"

 Petitia poate fi semnata de catre toti medicii veterinari in linkul de aici.  

 

 
Ultima modificareLuni, 19 Octombrie 2020 18:39
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/4825-petitiecmvro-conducerea-ansvsa-somata-sa-respecte-legea-236-2019-si-oug-117-2020-si-sa-achite-platile-catre-medicii-veterinari.html layout=button_count image=https://www.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/2c1a6ab5d9c6d53e2f917b3cb81758bb_XL.jpg desc=Conducerea CMVro a initiat o petitie online pentru a atrage atentia ANSVA sa respecte prevederile legale privind platile catre medicii... size=small}
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • O colega medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru

  Un medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru. Daniela Oprea, medic veterinar din Bucuresti, diagnosticata cu carcinom ovarian se lupta pentru viata ei si are nevoie de ajutorul nostru, al colegilor pentru a acoperi costul interventiei chirugicale si al spitalizarii. 

   Apelul de ajutor al Danielei Oprea a fost publicat pe pagina sa de Facebook si a fost distribuit pe mai multe grupuri apartinand medicilor veterinari din Romania si iubitorilor de animale de companie. mai jos il puteti citi in integralitate. 
 • Lege asteptata de medicii veterinari: modificarile aduse Legii 160/1998 pe masa presedintelui Romaniei

  Legea de modificarea Legii 160/1998 privind exercitarea profesiei de medic veterinar se afla pe masa presedintelui Romaniei pentru promulgare. Potrivit legii, promulgarea legii se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire, deci pana la finalul lunii octombrie ar trebui sa fie trimisa promulgata si apoi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial. Modificarile aduse legii sunt de natura s transpuna in legislatia romaneasca preveri ale legislatiei europene in materie si corecteaza unele masuri in vigoare, cu impact negativ asupra sanatatii publice. Prin modificarile ei, legea readuce in primul plan al protejarii sanatatii publice pe medicul veterinar, fiind cel mai in masura sa ofere si sa administreze tratamente si retete de medicamente de uz veterinar in urma consultatiilor de specialitate avute in cabinet sau pe teren. Circulatia medicamentului veterinar isi reia astfel fagasul normal, cel care asigura o buna trasabilitate si scade riscul populatiei de a consuma alimente cu reziduuri de antibiotice si antiparazitare. 

 • Stomatologia Veterinara a mai bifat un eveniment de succes la Cluj-Napoca!

  Maratonul workshop-urilor de stomatologie veterinara organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a avut loc pe parcursul a doua zile, pe 10 si 11 octombrie 2020, in orasul Cluj-Napoca
  Au participat medici veterinari si studenti dornici sa afle totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

 • Stomatologia, o specializare vizata de tot mai multi medici veterinari

  Seria Workshopurilor de Stomatologie Veterinara, organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a devenit deja traditie. Ultimul eveniment dedicat profesionistilor din domeniul medicinei veterinare a avut loc, zilele trecute  (11-12.09.2020 ), in Capitala, a adunat cateva zeci de medici veterinari si studenti dornici sa afle, direct de la specialisti, totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

 • Document consiliere proprietari animale exploatatii nonprofesionale biosecuritate si bunastare

  Documentul de consiliere al proprietarilor de animale din exploatatiile nonprofesionale privind conditiile de biosecuritate si bunastarea animalelor poate fi descarcat de pe website si completat de catre medicul veterinar concesionar.