Autentificare

Proteste ale medicilor veterinari in toata tara

Recomandat Proteste ale medicilor veterinari in toata tara

Medici veterinari de libera practica din toata tara au suspendat incepand de ieri activitatea si au pichetat sediile Directiilor Sanitare Veterinare Judetene. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt respectate prevederile legale conform carora medicii veterinari cu contracte de concesiune si contracte de acord cadru ar fi trebuit sa primeasca 10.000 lei lunar pentru o serie de activitati specifice profesiei incepand cu luna august a acestui an. Desi au intrat in vigoare normele de aplicare ale legii, aceasta nu este repectata iar plata facturilor depuse de medicii veterinari nu a fost efectuata. Mai mult, plata deconturilor aferente actiunilor contractate cu DSVSA-urile judetene este in intarziere in unele judete, fara a mai pune la socoteala faptul ca tarifele pentru acestea nu au mai fost majorate din 2013. 

Medici veterinari din peste 28 de judete si-au suspendat activitatea pe o durata nedeterminata, o parte din acestia urmand a picheta zilnic sediul Directiilor Sanitar veterinare pentru a atrage atentia autoritatilor asupra situatiei disperate in care se afla medicina veterinara din mediul rural. Medicii veterinari din tara au atras atentia astazi ca nu au primit  echipamentele de protectie pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV2 si a virusului pestei porcine africane desi activitatea lor in aceasta perioada nu s-a sistat. Medicii veterinari s-au plans de asemenea de faptul ca a fost adoptata o procedura pentru realizarea inspectilor din exploatatiile nonprofesionale care excede legislatiei in vigoare, care introduce atributii si competente m.v..lp.i care exced legii, care introduce activitati suplimentare in cadrul aceluiasi tarif.

Medicii veterinari intentioneaza sa picheteze zilnic sediile DSVSA in grupuri de 5-6 persoane, cu respectarea regulilor de protectie sanitara. Incepand cu 9 noiembrie, cate 5 membri ai Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari (presedinti si vicepresidinti de filiala) vor picheta sediul ANSVSA. Medicii veterinari intentioneaza sa notifice DSVSA-urile judetene cu privire la suspendarea activitatilor contractate cu acestea si sa intensifice campaniile de informare a opiniei publice cu privire la situatia dezastruoasa in care se afla medicina veterinara din mediul rural. 

1. Deconturile pe legea 236/2019 trebuie depuse in continuare

"Toti beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A vor respecta si vor depune in continuare deconturile si documentele justificative, conform Legii 236/2019 si O.U.G 117/2020. Facturile vor fi depuse doar de catre cei care sunt inregistrati cu plata T.V.A la incasare si cei care nu sunt platitori de T.V.A. Fiecare filiala judeteana a CMV se va implica pentru ca beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A sa actioneze in instanta pentru obtinerea drepturilor prevazute de Legea 236/2019 si O.U.G 117/2020.", a aratat presedintele CMVRo, dr. Viorel Andronie intr-o postare pe un grup de socializare al medicilor veterinari. 

Totodata, acesta a mai aratat ca actiunile de protest ale medicilor veterinari vor continua pana cand banii sunt in conturile medicilor veterinari de libera practica si pana cand procedura de inspectii in exploatatii este modificata, indemnand medicii veterinari sa nu storneze facturile aferente lunii august si sa depuna somatie de plata. 

"Colegii cu acorduri-cadru care nu au semnat acte aditionale sau nu vor semna, depun deconturile si vor solicita banii in instanta. Mentionati pe actele aditionale:semnarea nu echivaleaza cu renuntarea la drepturile prevazute de Legea 236/2019 si OUG 117/2020!", a explicat presedintele CMVRo. 

sursa foto: Facebook

 protest bacau

foto: Protest al medicilor veterinari in fata DSVSA Bacau

 veterinari protest constanta

foto: protest medici veterinari Constanta

medici veterinari gorj protest
 

foto: protest medici veterinari GORJ

 protest alba

foto: protest medici veterinari ALBA

 

 protest arges

foto: protest medici veterinari Arges

 protest bihor

foto: protest medici veterinari Bihor

protest botosani

 

foto: protest medici veterinari Botosani

protest maramures

 

foto: protest medici veterinari Maramures

protest mures

 

foto: protest medici veterinari Mures

 protest neamt

foto: protest medici veterinari Neamt

protest olt

 

foto: protest medici veterinari Olt

protest sibiu

 

foto: protest medici veterinari Sibiu

protest vaslui
 

 

foto: protest medici veterinari Vaslui

 

Media

Ultima modificareMarți, 10 Noiembrie 2020 17:58
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • Descoperirea unei gene la pisica poate ajuta la prevenirea pierderii dintilor la acestea

  “Daca oprim activitatea genei MMP(, am putea preveni aparitia afectiunii” - Seungmee Lee de la Universitatea din Ediburgh Royal School of Veterinary Studies. Cercetarile efectuate de Universitatea Edinburgh Royal School of Veterinary Studies legate de resorbtia dintilor la pisici au aratat ca blocarea actiunii unei anumite gene previne procesele celulare care duc la boli. Constatarile ar putea ajuta dezvoltarea de terapii pentru resorbtia dintilor, pentru care nu exista alte tratament decat extragerea dintilor afectati. 

 • Preturile strategice - rol, importanta, motivatii

  “Nu putem rezolva problemele noastre folosind acelasi tip de gandire pe care l-am folosit atunci cand le-am creat.”——AlbertEinstein.

  In cadrul cursului pregatit de echipa Veterinarul denumit "Managementul veterinar - politicile de pret", pe baza observatiilor si studiilor noastre din piata veterinara din Romania am creionat unele ipoteze pe care dorim sa le verificam cu ajutorul dvs. De acea va rugam sa ne sprijiniti prin a raspunde la un set scurt de intrebari cu referire la modul in care stabiliti preturile serviciilor veterinare in cadrul cabinetului dvs. La final, puteti sa evaluati si singuri cum au raspuns colegii dvs. Daca doriti sa vedeti analizele si recomandarile noastre cu privire la subiectul in cauza, veti putea accesa cursul pe platforma de cursuri online: www.cursuri.veterinarul.ro

 • O colega medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru

  Un medic veterinar are nevoie de ajutorul nostru. Daniela Oprea, medic veterinar din Bucuresti, diagnosticata cu carcinom ovarian se lupta pentru viata ei si are nevoie de ajutorul nostru, al colegilor pentru a acoperi costul interventiei chirugicale si al spitalizarii. 

   Apelul de ajutor al Danielei Oprea a fost publicat pe pagina sa de Facebook si a fost distribuit pe mai multe grupuri apartinand medicilor veterinari din Romania si iubitorilor de animale de companie. mai jos il puteti citi in integralitate. 
 • Lege asteptata de medicii veterinari: modificarile aduse Legii 160/1998 pe masa presedintelui Romaniei

  Legea de modificarea Legii 160/1998 privind exercitarea profesiei de medic veterinar se afla pe masa presedintelui Romaniei pentru promulgare. Potrivit legii, promulgarea legii se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire, deci pana la finalul lunii octombrie ar trebui sa fie trimisa promulgata si apoi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial. Modificarile aduse legii sunt de natura s transpuna in legislatia romaneasca preveri ale legislatiei europene in materie si corecteaza unele masuri in vigoare, cu impact negativ asupra sanatatii publice. Prin modificarile ei, legea readuce in primul plan al protejarii sanatatii publice pe medicul veterinar, fiind cel mai in masura sa ofere si sa administreze tratamente si retete de medicamente de uz veterinar in urma consultatiilor de specialitate avute in cabinet sau pe teren. Circulatia medicamentului veterinar isi reia astfel fagasul normal, cel care asigura o buna trasabilitate si scade riscul populatiei de a consuma alimente cu reziduuri de antibiotice si antiparazitare. 

 • Stomatologia Veterinara a mai bifat un eveniment de succes la Cluj-Napoca!

  Maratonul workshop-urilor de stomatologie veterinara organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) a avut loc pe parcursul a doua zile, pe 10 si 11 octombrie 2020, in orasul Cluj-Napoca
  Au participat medici veterinari si studenti dornici sa afle totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.