Autentificare

Workshop de stomatologie de succes la Timisoara

"Stomatologia Veterinara a mai bifat un eveniment de succes la Timisoara! Maratonul Workshopurilor de Stomatologie Veterinara, organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) al fost tinut pe parcursul a doua zile 9 -10 Aprilie 2021 in orasul Timisoara.

Au participat, medici veterinari si studenti dornici sa afle totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

Subiectul abordat a fost „Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala”. Intalnirile de pe parcursul celor doua zile de desfasurate, au continut atat cursuri, cat si parte practica. Astfel, daca in prima zi a conferintei s-a discutat despre consultul stomatologic fara anestezie, consultul stomatologic cu anestezie, completarea fisei stomatologice, instrumentarul de uz stomatologic, detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, ingrijirea orala acasa sau extractia dintilor de lapte persistenti si in ce situatii se fac extractiile dentare: dintii de lapte persitenti, fracturi dentare, paradontoza, resorbtia
dintilor la feline, precum si anestezia locala, extractia dentara simpla si chirurgicala, in a doua zi a avut loc partea practica, care a vizat consultul stomatologic (Proba de transiluminare, Proba cu substanta de contrast , Proba periodontala si Proba de miscare), completarea fisei, detartrajul – scalare, periere, polisare, extractia dintilor de lapte persistenti, prezentarea instrumentarului de uz stomatologic, anestezia
locoregionala, extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala, crearea lamboului mucogingival, alveolotomia si gingivoplastia.

Toate acestea au fost posibile datorita Dr. Iulia  MilinDVM MSc, dr. Dan Sebastian DVM MSc si colegilor sai Dr Raluca Zvorasteanu DVM MSc PhD Lectr.Univ., Dr.Elena Nenciulescu DVM MSc.
„Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) reprezentata prin cei patru medici vetetinari mentionati mai sus si isi propune ridicarea nivelului de practica stomatologica in cabinetele veterinare obisnuite si uniformizarea serviciilor de stomatologie, respectarea unor reguli si etape astfel incat toate animalele de companie sa beneficieze de cele mai bune tratamente dentare si sa se bucure de dinti sanatosi cat mai mult timp posibil", a spus dr.Milin Iulia vicepresedinte RSVD.

Ultima modificareJoi, 22 Aprilie 2021 11:50
Dr Zvorasteanu Raluca

 1. Medic veterinar practician - administrator cabinet QincyVet Bucuresti. Membru fondator Asociatia Romana de Stomatologie Veterinara

Website www.director.veterinarul.ro/Cabinete-Medicale-Veterinare/qincyvet-cabinet-veterinar-bucuresti.html

Articole înrudite

 • CMVRo avertizeaza: sanatatea si siguranta publica sunt in pericol! Medicina veterinara rurala este in faliment

  Reprezentantii CMVRo au trimis o scrisoare premierului Florin Citu, prin care ii atrageau atentia premierului asupra situatiei grave in care se afla medicina veterinara din mediul rural si a consecintelor pe care aceasta le are asupra sanatatii animalelor de renta si a sanatatii si sigurantei publice. 

 • Medicii veterinari asociati eliminati din unitatile medicale veterinare de asistenta?

  "Consiliul Concurentei intentioneaza ca in urma unui studiu privind piata serviciilor medical-veterinare, sa propuna eliminarea din Legea 160/1998 a conditiei ca o unitate medical-veterinara de asistenta sa aiba obligatoriu un medic veterinar asociat!", a aratat medicul veterinar Viorel Andronie pe un grup de socializare. 

 • Webinar: Chirurgia si histopatologia - un duet ideal in oftalmologia veterinara

  Vineri, 14 mai are loc lansarea cartii Atlas de Oftalmologie Veterinara - editia a II-a al doamnei conf. universitar dr. Iuliana Ionascu. Evenimentul are loc in cadrul webinarului: Chirurgia si histopatologia - un duet ideal in oftalmologia veterinara, sustinut de catre doamna Ionascu si doamna conf. univ. dr. Georgeta Dinescu. 

 • Spitalul veterinar Center of Hope cauta colegi

  Center of Hope Spital Veterinar fondat in 2016 se se extinde in toate regiunile tarii. Cautam medici veterinari cu si fara experienta precum si asistenti sau ingrijitori. Se ofera cazare si transport si propunem cel mai bun program de lucru de 4 zile pe saptamana. Sustinerea spitalului in privinta specializarii si pregatirii continue este o caracteristica a noastra. Oferim si burse de studiu pentru cei care doresc sa faca o cariera in mediul veterinar dar nu dispun de mijloacele materiale necesare. 

 • Pozitia World Veterinary Association in ceea ce priveste Urgenta Schimbarilor Climatice

  Asociatia Mondiala a Medicilor Veterinari a salutat Ziua Pamantului 2021 cu un mesaj care doreste sa atraga atentia asupra efectelor schimbarilor climatice asupra sanatatii oamenilor, animalelor si ecosistemului deopotriva. Organizatia a subliniat in luarea sa de pozitie cateva argumente ferme in ceea ce priveste rolul medicului veterinar in pastrarea sanatatii si bunastarii animalelor si in ceea ce priveste securitatea alimentara si a necesitatii unor actiuni comune in sistemul One Health - care sa duca la minimalizarea efectelor cresterii animalelor si a agriculturii asupra mediului. Redam mai jos mesajul integral al organizatiei.