Autentificare

Sfaturi, sfaturi

Profitabilitatea clinicii este direct proportionala cu pregatirea echipei. Sfaturile pe care incerc sa le dau prin articolele publicate in aceasta revista ca si in cadrul seminariilor de management pe care le sustin pentru pregatirea continua de care avem cu totii nevoie, ar trebui sa devina baza eforturilor de pregatire practica si educationala ale intregii echipe pe care o conduceti sau in cadrul careia lucrati.

Aceste sfaturi adresate personalului au fost realizate pentru a furniza prototipuri de materiale pentru pregatirea personalului pe care le-am folosit in propriile clinici. Pregatirea personalului ar trebui impartita in"stagii" mici care sa se desfasoare indeosebi pe perioada de proba (2-3 luni).

Aceste indicatii sau sfaturi, (mai mult imi place sa le denumesc asa) pot fi impartite in sfaturi generale, aplicabile tuturor membrilor echipei, si sfaturi specifice, unice pentru fiecare post in parte. Testele privind insusirea lor ar trebui utilizate la completarea fiecarui"stagiu" pentru a asigura competenta angajatului.

Acest material nu este gandit ca fiind"gata pregatit" pentru practica dvs - ci mai degraba ca o incercare de a economisi timp privind un program personal de pregatire pentru activitatea dvs, ca un"draft de protocol". Este important sa adaugam si alte informatii specifice activitatii dvs, incluzand lucruri cum ar fi forme, instrumente pentru educarea clientului, filosofii, pregatire de marketing. Materialul a fost in mod constant actualizat pe masura ce au aparut diverse schimbari, lucru pe care vi-l recomand si voua.

 

 

Sugestia mea este sa permiteti actualei echipe sa preia aceste sfaturi si sa le personalizeze pentru fiecare departament.

Fiecare angajat ar trebui sa completeze o lista de verificare pe masura ce inainteaza in programul de pregatire. Aceasta lista ar trebui inclusa in dosarul fiecarui angajat pentru documentare.

Sfaturi a.in general :

Aminteste-ti ca si timpul clientilor este important.

Chiar daca esti grabit nu te comporta ca atare.

tine minte ca PACIENTUL = Animal De Companie + Client, inseamna mai mult decat examinarea unei parti a corpului.

Fii atent la nevoia de siguranta a clientului.

tine minte ca ceea ce ii place clientului este sa auda numele lui si pe cel al animalului sau de companie.

Ai grija, deoarece membrii echipei au tendinta sa se comporte cu clientii exact cum o faci tu.

Timpul petrecut pentru asigurarea sigurantei clientilor il va scurta pe cel necesar pentru gasirea altor clienti.

Asigura-te ca toti clientii si toti colegii inteleg politica financiara a clinicii.

Medicina veterinara este atat stiinta cat si arta - petrece mai mult timp pe partea de arta!

Indatoririle de bun simt pentru toti membrii echipei :

  • intotdeauna observa clientul ( pacientul ) imediat ce a intrat in clinica.
  • incearca sa-ti amintesti numele lor.

Confidentialitatea relatiei doctor/pacient trebuie protejata legal si moral.

Niciodata nu discuta despre un client in fata altuia. Paraseste zona publica daca este nevoie sa discuti despre un client sau pacient.

Fii vesel. in ciuda problemelor personale, trebuie sa fii profesionist, entuziast si grijuliu.

Contribuie la o atmosfera calda, vesela, prietenoasa, grijulie si competenta.

Niciodata nu discuta despre un alt membru al echipei in fata clientilor.

Arata o imagine sanatoasa cu obiceiuri sanatoase. Fumatul nu este permis in clinica.

Angajeaza-te sa sa devii mai valoros in activitatea ta. intanirile voluntare cu echipa iti vor da ocazia sa te dezvolti din punct de vedere profesional.

Fii punctual. Programeaza-ti timpul clar si cinstit. Lucreaza cu placere atunci cand esti la serviciu. Daca ai alte obligatii, informeaza supervisorul ca sa putem fi corecti fata de toti ceilalti membri ai echipei si sa facem programul in conformitate cu modificarile aparute.

Angajatii care au de a face si cu bani in timpul turei lor sunt responsabili de orice lipsa.

Respecta codul uniformei conforme pozitiei pe care o ocupi.

Daca nu poti face tot ceea ce ai de facut, cere ajutor. Nu da problemele de o parte pentru"aalta data".

Comunica cu echipa orice comentariu facut de client care ar putea afecta tratamentul si/sau sanatatea animalului lor de companie. Aceasta comunicare include atat comentariile pozitive cat si pe cele negative.

Intotdeauna adreseaza-te doctorului cu" D-le doctor..........." in timp ce esti in birou si in cabinet.

Actualizeaza-ti descrierile, procedurile si politica slujbei cu datele care ti se ofera si recapituleaza periodic aceste materiale. Fii pregatit pentru orice fel de intrebari din acest material.

Invata si foloseste tehnici si moduri de a vorbi la telefon, tu si cei din receptie.

Indeplineste toate indatoririle legate de deschiderea si inchiderea clinicii atunci cand sosesti primul sau pleci ultimul.

tine un inventar corect al lucrurilor legate de postul tau. Daca observi ca un produs e pe terminate, trece-l pe lista cu produsele necesare.

Daca este un lucru care trebuie comunicat celorlalti membri ai staff-ului, noteaza si instiinteaza seful de clinica pentru a se da o copie staff-ului.

Fa-ti propriile consultatii ss servicii in timp util pentru a mentine fluxul clientilor eficient si lin.

Daca exista vreo confuzie sau nemultumire in legatura cu ceva, discuta situatia cu cei implicati. Daca nu se ajunge la o solutie multumitoare, discutati in cadrul echipei .

Fiecare membru al echipei este responsabil sa urmareasca indeplinirea politicilor clinicii. Daca vezi un alt membru al echipei ca nu respecta politica clinicii, este de datoria ta sa-l corectezi. Daca aceasta nu rezolva problema, comunic-o echipei si sefului de clinica.

Fii responsabil pentru postul tau. Aceasta include toate indatoririle cuprinse in fisa postului.

Fii responsabil pentru aspectul clinicii, in special al zonei in care lucrezi tu. Imaginea pe care o proiectam este un instrument promotional. intotdeauna vrem ca biroul nostru sa aiba un aspect ordonat, curat si profesional.

Fii responsabil in ceea ce priveste invatarea si intelegerea tuturor tehnicilor de management si marketing ce sunt implementate in activitatea clinicii.

Se asteapta de la tine sa incurajezi clientii sa ofere referinte despre clinica si altora care sa beneficieze de serviciile noastre. Noi te incurajam sa vorbesti despre clinica noastra prietenilor, familiei si cunostintelor tale.

Vorbeste pozitiv despre clinica noastra oriunde mergi.

Aminteste-ti ca nu intotdeauna clientul are dreptate, dar el nu trebuie sa inteleaga asta. Ei sunt stapanii nostri si asigura finantarea clinicii noastre.

Aminteste-ti ca, in ziua de azi, clientul asteapta servicii"instant". in zilele noastre, clientii vor sa fie multumiti imediat, ieri daca se poate. Ei numara greselile noastre in timp ce asteapta.

Educarea clientului este piatra de temelie pentru o buna ingrijire a animalelor. Foloseste fiecare ocazie pentru a educa clientii in ceea ce priveste ingrijirea animalelor de companie. Niciodata sa nu presupui ca acestia cunosc toate serviciile pe care noi le oferim.

Niciodata sa nu renunti sa reamintesti anumite lucruri clientilor. Este nevoie de 6 - 8 interactiuni cu clientul pentru ca acesta sa-si aminteasca ceea ce-i comunicam.

Principala responsabilitate este fata de animalul de companie. Niciodata sa nu fii tu motivul pentru care un animal nu primeste tot ceea ce este mai bun din ce avem noi de oferit. Este datoria ta sa-l convingi pe client sa-si doreasca sa-i ofere tot ceea ce este mai bun.

Noi suntem cei mai buni (si, uneori, singurii) purtatori de cuvant ai animalului de companie. Toate aceste sfaturi pot foarte bine sa fie completate cu experienta voastra si cu discutiile pe care ar trebui sa le purtam cat mai des intre noi, toti cei implicati in libera practica, la urma urmei cei mai interesati sa avem servicii cat mai bune, clienti cat mai multi si multumiti, interesati de asemenea sa gasim solutii la problemele zilnice aparute parca din ce in ce mai des - poate pe fondul acestor vremuri si acestei societati, din ce in ce mai stresate si din ce in ce mai stresante in egala masura.

Va rog sa nu ezitati sa ma sunati sau sa trimiteti prin e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ) intrebari legate de aceste materiale sau de felul in care le folosesc eu in practica mea de zi cu zi.

Ultima modificareDuminică, 12 August 2012 18:23
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/765-sfaturi-sfaturi.html layout=button_count image= desc=Profitabilitatea clinicii este direct proportionala cu pregatirea echipei. Sfaturile pe care incerc sa le dau prin articolele publicate in aceasta... size=small}