Autentificare
updated 7:52 PM UTC, Jan 15, 2020 Europe/Bucharest

Afectiuni alergice ale pielii la pisica: cateva manifestari clinice

Contents[Hide]

Modelele de reactie ale pielii feline sunt limitate si o mare gama de entitati morbide pot dezvolta acelasi tablou clinic. Urmatoarele manifestari clinice pot fi intalnite singure sau in diverse combinatii.

1. Dermatita miliara

Leziunea primara este o papula eritematoasa care se sparge rapid si devine o crusta. Multiple leziuni pot fi gasite pe oricare din zonele corporale. Acestea pot fi identificate foarte usor la palpare.

Diagnostic diferential: leziunile sunt foarte tipice pentru aceasta manifestare clinica doar atunci cand apar cruste de dimensiuni mai mari pot sa se asemene cu pemfingusul foliaceu.

Acest articol prezintă informații medicale detaliate, cu impact emoțional crescut și din acest motiv este destinat exclusiv medicilor veterinari.

Dacă doriți să aveți acces la conținutul complet al acestui articol, sunteți medic veterinar și sunteți deja abonat vă rugăm să vă autentificați în formularul de mai jos cu userul si parola primită la abonare. Daca nu ați primit emailul de activare al contului, il puteti cere pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la0733.969.091 . Dacă nu aveți încă un abonament citiți condițiile în care aveți acces la informațiile din aceast articol urmând linkul: DETALII PRIVIND ACCESUL

Autentificare

Ultima modificareMiercuri, 01 August 2018 19:24
Dr Robert Popa

Dr. Robert Popa - medic veterinar - Cabinet Veterinar Dr. Popa Robert Timisoara- Vicepresedinte AMVAC