Autentificare
updated 3:44 PM UTC, May 24, 2019

Boli bacteriene ale porumbeilor

Crescatorii de porumbei se confrunta permanent cu un spectru larg de imbolnaviri care pot afecta grav intreg efectivul, de la scaderea performantelor sportive si reproductive, pana la mortalitate. 

Salmonelozele si micoplasmoza sunt unele dintre bolile grave ce apar la pasari, favorizate fiind de ingrijirea necorespunzatoare, aglomerarile, conditiile de microclimat, introducerea de animale noi fara carantina, precum si de lipsa unor tratamente profilactice (deparazitari, vaccinari).SALMONELOZA

Salmoneloza (PARATIFOZA) este produsa de Salmonella typhimurium, S. enteritidis, S. cholerae suis (salmonele mobile).Boala se transmite vertical, pe cale transovariana la puii tineri. Alte specii de Salmonella pot fi transmise de porumbeii bolnavi sau de alte animale bolnave prin contaminarea cu fecale a apei, furajelor. Pot transmite boala si rozatoarele, gandacii sau oamenii.

Acest articol prezintă informații medicale detaliate, cu impact emoțional crescut și din acest motiv este destinat exclusiv medicilor veterinari.

Dacă doriți să aveți acces la conținutul complet al acestui articol, sunteți medic veterinar și sunteți deja abonat vă rugăm să vă autentificați în formularul de mai jos cu userul si parola primită la abonare. Daca nu ați primit emailul de activare al contului, il puteti cere pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la0733.969.091 . Dacă nu aveți încă un abonament citiți condițiile în care aveți acces la informațiile din aceast articol urmând linkul: DETALII PRIVIND ACCESUL

Autentificare

Ultima modificareMiercuri, 01 August 2018 19:03
Romvac Company SA

Nu mai este promovat de echipa veterinarul.ro

Website www.romvac.ro