Medicii veterinari romani, invitati sa doneze carte de medicina veterinara in engleza

Domnul profesor dr. Andrei Mihalca, prorector relatii internationale in cadrul USAMV Cluj Napoca a postat un anunt pe un website de socializare. Domnul profesor invita medicii veterinari romani sa doneze carte veterinara in limba engleza pentru bibliotecile a doua facultati, Hargeisa si Burao, din Somaliland. Postarea integrala o puteti citi mai jos. Il puteti contacta pe domnul profesor pe pagina sa de Facebook.

Cuvinte cheie:

Workshop Stomatologie veterinara Cluj Napoca

Societatea Romana de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara (RSVD) organizeaza pe 14-15 octombrie un workshop de stomatologie veterinara in Cluj Napoca. Evenimentul va avea loc la Clinica Veterinara in lumea Animalelor, de pe strada Iazului nr 27, Cluj Napoca. Workshopul ii va avea ca lectori pe dr. Raluca Zvorasteanu, DVM MSc PhD lector universitar, Dr. Iulia Milin DVM, MSc, Dr. Dan Sebastian DVM MSc, Dr. Elena Nenciulescu DVM MRCVS, Dr. Ilie Ciocan DVM MSc. 

Iulia Milin, DMV: „Medicina veterinara, o pasiune din copilarie”

Cand citesti peste 500 de recenzii pozitive legate de experienta si rezultatele pe care un cabinet veterinar le are, iti dai seama usor ca ai de-a face cu oameni dedicati si pasionati de profesia de medic veterinar. Asa ii descriu clientii pe medicii Iulia Milin si Paul Vilcu-Micu, inima Clinicii Veterinare Duovet din Timisoara. Am stat de vorba cu Iulia Milin despre cariera sa de medic veterinar, despre stomatologia veterinarasi implicarea sa in Asociatia Romana de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara.

Studiu de caz: Pilirea dintilor la caini, o practica nefasta

autori: dr. Sebastian Dan, DVM, MSc, Stomavet – Cluj-Napoca, dr. Raluca Zvorasteanu Asistent Universitar la Universitatea Spiru Haret, Presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Orofaciala si stomatologie veterinara (RSVD), administrator cabinet Qincyvet Bucuresti

Acest articol pe langa un caz de stomatologie veterinara se vrea a fi un semnal de alarma. Acest caz este despre Doda, o catelusa de 6 ani cu probleme in masticatie si refuzul hranei de consistenta tare. A trait la o stana din Muntii Apuseni, mai precis in zona Doda Pilii de unde si numele de Doda.

Cuvinte cheie:

Recunoasterea malocluziilor la caine si pisica

autori: Dr.Lovin Tudor George DMV, MRCVS ,Dr. Raluca Zvorasteanu: Asistent Universitar la Universitatea Spiru Haret, Presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Orofaciala  si stomatologie veterinara (RSVD), administrator cabinet Qincyvet Bucuresti

Suntem profesionisti veterinari, asa ca va trebui sa recomandam proprietarilor de caini si pisici cea mai buna ingrijire veterinara. In aceasta situatie, va trebui sa incercam sa descoperim orice anomalie sau probleme dentare de fiecare data cand un caine sau o pisica merge intr-un cabinet veterinar. Pe langa orice alte tratamente sau tratamente preventive pe care trebuie sa le efectuam, va trebui sa „cautam probleme” in cavitatea bucala pentru a ne asigura ca animalele nu sufera. Un exemplu este atunci cand gasim asimetrie dinti/dinte/mandibula/maxila.

Cuvinte cheie:

O nouă cercetare a RVC din UK stabileste amploarea problemelor de sanatate ale Buldogului Englez

Sanatatea buldogilor englezi din Marea Britanie este substantial mai scazuta decat a altor rase si sunt necesare masuri urgente pentru a reduce problemele grave de sanatate, spun cercetatorii. In cel mai recent studiu realizat de RVC pe o anumita rasa de caini, problemele de sanatate cunoscute de un secol inca mai compromit rasa, in timp ce forma extrema a corpului la cainii din ziua de azi se adauga, de asemenea, la probleme.

Cuvinte cheie:

Conditii de comercializare si utilizare pentru produsele medicinale veterinare, furaje complementare si furaje destinate unor scopuri nutritionale speciale

In Romania, pot fi comercializate doar produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2019/6 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 decembrie 2018 privind produsele medicinale veterinare si de abrogare a Directivei 2001/82/CE.

Cuvinte cheie: