Autentificare
Veterinarul Business

Veterinarul Business

Website URL:

Revista Ferma nr 1 pentru medicii veterinari

revista Veterinarul Ferma pentru medicii veterinari nr.1

Sumar
online exclusiv pentru medicii veterinari
Nr. 1

Interviu
Președintele CMVRo, dr. Viorel Andronie ne vorbește despre medicina veterinară din mediul rural.

Special Dermatologie
Abordarea medicală a unor afecțiuni dermatologice la cal
Pruritul la cal
Bolile imunomediate ale pielii la cai
Tulburările congenitale de piele la cai
Suine
Boli bacteriene ale pielii la suine
Bovine
Dermatita digitală la bovine
Directorul Veterinar

Revistele Veterinarul FERMA pentru medici veterinari: | Publicații ONLINE

 

Inteligenta artificiala folosita pentru diagnosticarea unei afectiuni la Cavalier King Charles Spaniel

O noua tehnica de inteligenta artificiala(AI) dezvoltata de Universitatea din Surrey ar putea ajuta, in cele din urma, medicii veterinari sa identifice rapid cainii din rasa Cavalier King Charles Spaniel cu o boala cronica care cauzeaza dureri devastatoare.  Aceeasi tehnica a identificat biomarkeri unici care au inspirat cercetari suplimentare asupra schimbarilor faciale la cainii afectati de malformatii Chiari.(CM)

Inscrie-te la newsletterul Veterinarul pe Whatsapp

In luna decembrie vom trimite primul newsletetter cu noutati veterinare prin Whatsapp. Lipsa de timp liber este o problema din ce in ce mai mare pentru majoritatea practicienilor veterinari. De aceea, venim in intampinarea medicilor veterinari cu o noua modalitate de informare simpla si rapida. Direct de pe telefon.

Parturitia la Porcusorii de Guineea

Acest video insoteste articolul "Elemente generale legate de reproducerea Porcușorilor de Guineea" care poate fi citit in Revista Veterinarul Stiinta si Practica nr 37.

Canalul pelvin al scrofițelor este îngust la nivelul osului coxal, iar parturiția iminentă este semnalizată prin separarea simfizei ischio-pubiene. Eliberarea de relaxină de către glanda pituitară și de către endometru duce la dizolvarea completă a fibrocartilagiilor simfizei pubiene. După ziua 40 de gestație, de-a lungul simfizei rămâne doar o mică punte cartilaginoasă, iar la parturiție această punte dispare complet. Porcușorii de Guineea nu construiesc cuiburi, însă scrofițele par să manifeste interes față de alte animale tinere din cușcă chiar înainte de parturiție. Parturiția poate avea loc la orice oră din zi. Scrofița adoptă o poziție ghemuită, similară celei de defecare, atunci când fată. Nașterea este în general un proces rapid. Trec aproximativ 5 minute din momentul începerii contracțiilor până în momentul fătării primului pui, iar expulzarea puilor se face ulterior la intervale de aproximativ 3-4 minut

Interactiunea puilor Purcelusi de Guineea

Acest video insoteste articolul "Elemente generale legate de reproducerea Porcusorilor de Guineea" care poate fi citit in Revista Veterinarul Stiinta si Practica nr 37.

Puii incep sa interactioneze social cu fratii in a treia zi de viata. Joaca atinge punctul culminant la varsta de 3 saptamani si include topairea pe verticala, topairea la schimbarea directiei de mers si topairea insotita de o clatinare a capului si de un mers balansat 

Histerectomia endoscopica la capra

Acest video însoteste articolul "Histerectomia la capre" care poate fi citit în numărul 38 al Revistei Veterinarul Stiinta si Practica

Laparoscopia începe să fie utilizată pe scară largă la rumegătoarele mici ca instrument fezabil în studiile de reproducere și aplicarea tehnologiilor de reproducere, cum ar fi inseminarea intrauterină, transferul embrionilor, colectarea ovocitelor și determinarea ratei ovulației. Această tehnică poate fi folosită și pentru vizualizarea directă a anomaliilor ovariene, diagnosticarea anomaliilor periuterine și evaluarea organelor abdominale. Procedurile laparoscopice pentru vizualizarea și manipularea tractului reproducător feminin la rumegătoarele mici sunt ușor de învățat și prezintă avantajul de a fi mai puțin invazive decât exteriorizarea completă a tractului genital. Tehnica necesită utilizarea unui laparoscop rigid cu un diametru de 6 până la 10 mm și diferite unghiuri ale lentilelor, în funcție de utilizare. Pentru majoritatea tehnicilor de reproducere, este suficient un laparoscop de 6 mm cu un unghi de 30 °. Aceasta permite o dimensiune minimă pentru portalurile de intrare. Laparoscopia este de obicei efectuată pe animalul sedat și conteționat pe o masa chirurgicală în V care poate fi înclinată.

Abonează-te la acest feed RSS