Autentificare
Iulia Cretu

Iulia Cretu

Director executiv Revista Veterinarul
Website URL:

Comercializarea online a produselor medicinale veterinare este un pericol pentru sanatatea publica

Viorel Andronie, presedintele CMVRo atrage atentia autoritatilor asupra pericolului reprezentat de comertul online cu produse medicinale veterinare. In afara de pericolul real reprezentat de administrarea gresita a unor astfel de substante de catre oameni pentru tratamentele animalelor fara consultarea medicului veterinar in prealabil, medicamentele de uz veterinar sunt un pericol si din punctul de vedere al remanentei acestora in produsele de origine animala consumate mai apoi de populatie. Comercializarea online a produselor medicinale veterinare este un risc la adresa sanatatii populatiei din toate punctele de vedere, fie ca sunt folosite necorespunzator pentru tratarea animalelor, fie ca sunt folosite pentru tratamentul oamenilor.

Trei copii intoxicati cu un antiparazitar extern folosit la ovine. Toti trei au murit

Trei copii, toate fetite, au murit sambata trecuta dupa ce au fost intoxicate cu un antiparazitar extern, folosit la deparazitarea oilor. Fetitele provin dintr-o familie nevoiasa din comuna Ungra si au avut nevoie de interventia unor echipaje SMURD dupa ce mama acestora le-a uns pe par cu o carpa inmuiata in antiparazitarul extern, pentru a scapa de paduchi. Articolul este in actualizare.

dr. Alexandru Flaviu Tabaran: Succesul… sa fii diplomat al celui mai vechi colegiu profesional din lume: Colegiul American de Anatomie Patologica

Diplomat al Colegiului American de Patologie Veterinara din 2018, Alexandru Flaviu Tabaran considera ca lipsa unui mentorship in medicina veterinara este unul din factorii pentru care in Romania si chiar in Bulgaria exista atat de putini specilisti recunoscuti la nivel european si global. Este insa optimist si spune ca oamenii buni isi vor gasi mereu calea catre a realiza ceea ce si-au propus in carierasi in viata. Are un CV impresionant cu peste 145 de articole publicate in reviste stiintifice iar in 2014 a primit chiar premiul "Best PhD Thesis in Toxicological Pathology acordat de Societatea Europeana de Toxicologie Patologica.

Succesul… sa deschizi primul centru de rezidentiat recunoscut de Colegiul European de Patologie Veterinara in Cluj-Napoca. 

Marian Taulescu a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara Cluj-Napoca in 2007, a absolvit un master in Medicina veterinarain 2009 si a obtinut titlul de doctor in medicina veterinara in 2011. In perioada 2014-2017, a fost rezident al Colegiului European de Patologie Veterinara la Universitatea din Milano, pentru ca in februarie 2018 sa devina primul diplomat european in patologie veterinara din Romania. Și pentru ca realizarile sale nu s-au oprit aici, in iunie 2018 a fost nominalizat Ambasador al Societatii Europene de Studiu al Cancerului iar in ianuarie 2019, a deschis primul centru de rezidentiat european in domeniul patologiei veterinare din Romania, aprobat de Colegiul European de Patologie Veterinara. Interviul a fost realizat in luna ianuarie 2020, cu trei luni inainte de inceperea pandemiei. Interviul video va fi disponibil pe website-ul nostru. 

Succesul … sa faci performanta in orice palier al medicinei veterinare ai practica

Domnul profesor dr. Andrei Daniel Mihalca, prorector pentru Relatii Internationale in cadrul Universitatii de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, are o cariera impresionanta in mediul academic si in cel de cercetare pentru care nu are nevoie de nici o prezentare. Este primul medic veterinar din Romania care a obtinut titlul de diplomat al vreunui colegiu European, fiind specialist veterinar certificat al Colegiului European de Medicina Zoologica in 2014. In interviul realizat cu dumnealui, domnul Mihalca ne-a descris provocarile carierei de medic veterinar in mediul academic si de oportunitatile pe care titlul de specialist recunoscut la nivel european in medicina zoologica i le-au adus.

Succesul… sa fii recunoscut pentru realizarile tale

Diplomat European in domeniul reproductiei animalelor, medicul veterinar Dragos Scarlet are o cariera impresionanta, construita cu multa munca si multa ambitie, in doar opt ani de la finalizarea studiilor facultatii de medicina veterinara. A lucrat in cadrul Clinicii de Reproductie a Universitatii de Medicina Veterinara din Viena si din 2021 va continua la clinica Facultatii de Medicina Veterinara din Zurich. 

In primul rand, este vorba de pasiune - interviu cu medicul veterinar Dan Sebastian

A terminat facultatea de medicina veterinara din Bucuresti in 1996 si a optat pentru stomatologie veterinara in urma cu sase ani, cand a avut placerea sa il cunoasca pe medicul veterinar Camil Stoian, diplomat european in stomatologie veterinara. Într-o piata veterinara la inceput de capitalism, medicul veterinar Dan Sebastian recunoaste ca fara o investitie permanenta in cabinetul veterinar si in pregatire continua nu poti evolua in profesie si afacere. Are o clinica in Cluj Napoca, pe care a deschis-o in 2010 si pe care intentioneaza sa o doteze cu o unitate portabila RX anul acesta, pentru stomatologie. Este consilier stiintific si membru fondator al Societatii Romane de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara (RSVD), asociatie impreuna cu care editam anual un numar de revista dedicat stomatologiei veterinare. Medicul veterinar Dan Sebastian, de la Clinica in Lumea Animalelor din Cluj-Napoca ne-a vorbit, cu sinceritate despre cariera si planurile sale de viitor. 

Impreuna daruim o sansa la viata unui coleg

Medicul veterinar Sebastian Lastun, din Vaslui a fost diagnosticat cu o forma de cancer. Mai multi colegi medici veterinari din Vaslui au initiat un apel de intrajutorare pentru a acoperi costurile tratamentului dr. Lastun, de la clinica la care este internat in Turcia.

Interviu dr. Ciprian Radu, presedintele Cooperativei din Deal

Medic veterinar concesionar de 15 ani, dr. Ciprian Radu ne-a acordat un interviu in care ne-a vorbit despre solutiile pe care le-a gasit pentru a continua sa practice medicina veterinara in comuna in care are concesionata activitatea sanitar veterinara, Raducaneni, judetul Iasi. Desi efectivul de animale din comuna a scazut in mod drastic, medicul veterinar a infiintat o cooperativa agricola impreuna cu mai multi sateni. Impreuna au concesionat o parte din pasunea comunei si au creat un nucleu puternic de Carabasa, cu certificat de origine. Ghidandu-se dupa principiul ca nu poti face medicina veterinara daca nu ai animale, medicul veterinar Ciprian Radu a subliniat ca medicii veterinari servesc sanatatea animalelor si ca este datoria noastra sa ajutam oamenii sa creasca animale. Si daca avem animale, avem pacienti, avem castiguri.

Abonează-te la acest feed RSS