Autentificare
Iulia Cretu

Iulia Cretu

Director executiv Revista Veterinarul
Website URL:

Interviu dr. Ciprian Radu, presedintele Cooperativei din Deal

Medic veterinar concesionar de 15 ani, dr. Ciprian Radu ne-a acordat un interviu in care ne-a vorbit despre solutiile pe care le-a gasit pentru a continua sa practice medicina veterinara in comuna in care are concesionata activitatea sanitar veterinara, Raducaneni, judetul Iasi. Desi efectivul de animale din comuna a scazut in mod drastic, medicul veterinar a infiintat o cooperativa agricola impreuna cu mai multi sateni. Impreuna au concesionat o parte din pasunea comunei si au creat un nucleu puternic de Carabasa, cu certificat de origine. Ghidandu-se dupa principiul ca nu poti face medicina veterinara daca nu ai animale, medicul veterinar Ciprian Radu a subliniat ca medicii veterinari servesc sanatatea animalelor si ca este datoria noastra sa ajutam oamenii sa creasca animale. Si daca avem animale, avem pacienti, avem castiguri.

Interviu cu dr. Alexandru Bogdan Vitalaru laureatul 2019 al Premiului Didier Noel Carlotti - FECAVA

Laureatul 2019 a premiului Didier Noel Carlotti oferit de catre organizatia FECAVA, conferentiar universitar dr. Alexandru Bogdan Vitalaru ne-a oferit un interviu pentru numarul doi al Revistei Veterinarul Pet pentru medicii veterinari. Acesta a primit in 2019 o nomalizare pentru un premiu ce reprezinta o mare onoare pentru un medic veterinar din intreaga lume si totodata un mare castig pentru medicina veterinara din Romania. Un interviu despre o viata profesionala bogata cu Conferentiar Universitar Dr. Bodgan Alexandru Vitalaru.

Un urs a murit in agonie dupa 18 ore de chin

Un urs a fost lovit de o masina sambata seara, la iesirea din localitatea Praid, judetul Harghita. Ursul a agonizat pe o sosea din Romania vreme de 17 ore, pana sa fie impuscat. Masina care a lovit ursul a derapat de pe sosea, ursul a agonizat sub privirile presei, ale autoritatilor locale, ale politistilor si ale trecatorilor care faceau poze. Sistemul veterinar de stat din Romania a privit cu mainile incrucisate. Nimeni nu vrea dosar penal. Un sistem putred de la cap la coada, presarat de ridicari din umeri,de lipsa de asumare si de responsabilitate. Un cap cazut politic, cel al prefectului de judetul Harghita, care fiind in fruntea COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA HARGHITA, nu a luat nici o decizie in privinta sortii ursului. Si in tot acest timp, oameni opriti pe sosea, impreuna cu copii care fac poze. O imagine sinistra care ne reaminteste in ce tara traim. 

Succes...... inseamna o viata salvata

Pentru medicul veterinar Willi Glaser, singura metoda de a cuantifica succesul este numarul vietilor salvate. Si spune despre sine ca se considera un medic veterinar de succes, mai ales datorita aprecierii pe care o are din partea colegilor si a clientilor. N-ar schimba nimic, daca ar fi sa o ia de la capat pentru ca se ghideaza mereu dupa principiul „Indrazneste sa indraznesti”!. Noua ne-a facut mare placere colaborarea cu medicul veterinar Willi Glaser, de la Clinica Veterinara Playdog din Arad, pe care va invitam sail cunoasteti in acest numar al revistei.

Cum sa iti faci website-ul util pentru cabinetul tau?

Promovarea online poate fi la fel de utila ca interactiunea fata in fata.
Cand ai masurat ultima oara cat de bine te reprezinta si cat de bine lucreaza website-l tau pentru cabinetul tau? Asa cum nu obisnuiesti sa lasi colaboratorii si angajatii neevaluati anual, trebuie sa stii ca website-ul cabinetului nu este o investitie de tipul „construieste-l si lasa-l uitat”.

Succesul… sa iti multumeasca oamenii pentru ceea ce faci

Spune ca cea mai importanta trasatura de caracter pe care trebuie sa o aiba un medic veterinar este dragostea fata de animale. Medicul veterinar George Popa defineste succesul ca masura a multumirii aduse de oameni, atunci cand reusesti sa le faci sanatoase animalele si se considera binecuvantat de Dumnezeu ca poate sa faca acest lucru.

Hai alaturi de noi in numarul 5 al Revistei Veterinarul Pet

Am lansat saptamana trecuta numarul patru al Revistei Veterinarul Pet. Mii de cititori au rasfoit paginile revistei si au citit articolele legate de sanatatea si ingrijirea animalelor de companie.


Pentru ca am dorit sa venim in intampinarea proprietarilor de companie, am creat un mic chestionar, in care am intrebat cititorii proprietari de pisici despre obiceiurile alimentare ale felinei lor.
Din cei 378 de participanti la chestionar, 185 de persoane au declarat ca alegerea hranei de pisici a fost influentata de recomandarea medicului veterinar. 346 de persoane au declarat ca ii ofera pisicii mancare uscata. Dintre acestia, doar 14% o achizitioneaza din cabinetele veterinare, restul impartindu-se intre pet-shopuri, supermaketuri si magazinele online. Doar 149 de persoane au considerat ca medicul veterinar detine cunostinte solide despre alimentatia corecta a pisicilor. 

Succesul- sa fii vizionar, in permanenta

Un medic veterinar de succes este acela care vine cu placere la cabinet, in fiecare dimineata. O cariera solida se construieste cu multa munca, determinare si respect pentru animale si pentru stapanii acestora. Acestea sunt, secretele succesului medicului veterinar Laurentiu Leica, fondatorul spitalului veterinar Vetzone, din Constanta. Un interviu marca Revista Veterinarul cu unul din putinii medici veterinari care au separat managementul si administrarea afacerii de partea medicala. Si a reusit in demersul sau.

Oferta abonamente luna august

In luna AUGUST, la abonarea la Revista Veterinarul Stiinta si Practica primiti doua cursuri gratuite sau un abonament gratuit la una din revistele noastre digitale.

Oferta abonamente luna iulie

In luna iulie, la abonarea la Revista Veterinarul Stiinta si Practica primiti doua cursuri gratuit sau un abonament gratuit la una din revistele noastre digitale.

Abonează-te la acest feed RSS