Autentificare
updated 10:14 AM UTC, Aug 10, 2019
Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Revista Veterinarul PET nr. 1 pentru medicii veterinari

Cuprins

Editorial
De ce o revista dedicata stomatologiei veterinare
Cu dintii la control
Marketing veterinar in domeniul stomatologiei veterinara
De ce sa includem serviciile de stomatologie in portofoliul clinicii noastre
Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry
Capitolul despre noi - suntem oameni, apoi medici
Articole medicale
Epulisul la caini si pisici
Afectiunile dentare la iepuri
Afectiunile pulpei dentare la caini si pisici
Anestezie si analgezie in interventiile stomatologice
Instrumentar necesar in stomatologia veterinara
Proceduri
Proceduri stomatologice la caini si pisici

Primul medicament cu celule stem pentru laminita la ecvine

Compania Boehringer Ingelheim Animal Health a anuntat lansarea produsului Arti-Cell Forte, primul medicament veterinar pe baza de celule stem care a obtinut autorizatia de introducere pe piata pentru tratarea laminitei ecvine, numindu-l „un medicament avansat pentru boala degenerativa a articulatiilor la cai”. Amy Scott, manager departament cai de performanta la Boehringer Ingelheim a declarat: „Arti Cell Forte este primul produs pe baza de celule stem autorizat pe orice specie veterinara si singurul tratament cu celule stem care contine celule induse, ceea ce reprezinta un urias pas inainte in terapiile cu celule stem dar si in medicina ca ansamblul ei.".

Un nou pestivirus care afecteaza porcinele, descoperit de cercetatori

Cercetatorii de la Laboratorul de Diagnostic Veterinar din cadrul Universitatii de Stat din Kansas au descoperit un virus care a fost un daunator real pentru porci si spera ca testele de diagnosticare pe care le-au dezvoltat pentru a detecta virusul reprezinta un pas spre intelegerea bolii. Cercetatorii au identificat virusul ca fiind membru al familiei de virusuri numite, pe buna dreptate, Pestivirus.

Pot fi eliminate antibioticele folosite in cresterea animalelor pentru hrana?

Un cercetator din domeniul sanatatii animalelor a dezvoltat o metoda de a proteja animalele crescute pentru hrana impotriva infectiilor comune fara antibiotice. Inovatia vine pe fondul cresterii grijii legate de rezistenta la antibiotice care a facut ca giganti uriasi din industria FOOD precum McDonalds, Tyson Foods si altii sa anunte reduceri majore a consumului de antibiotice in productia de carne. Aproximativ 80% din antibioticele folosite in Statele Unite sunt utilizate de catre agricultori, datorita faptului ca ajuta la cresterea rapida in greutate a animalelor de ferma, dar le si protejeaza impotriva bolilor. Excesul de antibiotice folosite in agricultura si medicina a creat o criza a infectiilor rezistente la medicamente in domeniul sanatatii publice, cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent MRSA si „bacteriile mancatoare de carne”.

Peste 2000 de medici veterinari au semnat petitia CMVRo! Alatura-te si tu!

Presedintele Romaniei a trimis legea privind modificarea si completarea OG 42/2004 inapoi in Parlament pentru reexaminare. Legea venea cu modificari importante menite sa imbunatateasca activitatea medicilor veterinari de libera practica din mediul rural, asigurand un venit constant acestora si sporind atractivitatea pentru tinerii practicieni a acestei zone a medicinii veterinare. Colegiul Medicilor Veterinari din Romania a initiat o petitie online menita sa fie depusa in Parlamentul Romaniei, la reinceperea sesiunii parlamentare. 

VetCamp AVER 2019 (Ediția IV) - Tabara Medicina Veterinara

Asociatia Veterinara Ecvina din Romania organizeaza in perioada 29 iulie - 3 august tabara de practica destinata tuturor studentilor facultatilor de Medicina Veterinara. Tabara este gazduita de Pensiunea Daniela din Orastioara de Sus.
Scopul taberei de anul acesta este de a oferii diverse seminarii si workshop-uri ce abordeaza teme relevante cu privinta la medicina ecvina si inca unu sau doua domenii surpriza. Fiecare activitate didactica va fi formata dintr-o parte teoretica, urmata de o parte practica.

Abonează-te la acest feed RSS