Autentificare
updated 1:41 PM UTC, Oct 11, 2019
Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Un salt urias in vindecarea ochilor loviti ai animalelor - reticularea corneana este acum folosita la caini si cai

O tehnica imprumutata din medicina umana permite medicilor veterinari sa salveze corneele lovite la animalele de companie si la cal.

Corneea - lentila transparenta din partea anterioara a globului ocular - este cea mai vulnerabila parte la traume la animale. Cainii brahicelici - cei cu capul aproape plat si ochii voluminosi, cum ar fi Bulldogii sau Pug-ii sunt mai predispusi sa se loveasca de lucruri si sa isi zgaraie accidental corneea.

Detectarea precoce este cheia: Testul de screening ar putea imbunatati viata pisicilor cu boli de inima

O noua tehnica de screening de doua minute ar putea ajuta la salvarea pisicilor de la moarte prematura, ca urmare a bolilor de inima. Cercetatorii de la Universitatea Tufts, Scoala de Medicina Veterinara Cummings, finantati de Morris Animal Foundation au dezvoltat recent un protocol cu ultrasunete focalizate cardiac pentru a fi folosit de catre medicii veterinari in practica generala pentru a creste detectarea problemelor cardiace la pisicile care nu manifesta semne de boala. Echipa a publicat studiul in Journal of Veterinary Internal Medicine.

Raportul Comisiei pentru Agricultura din Senatul Romaniei cu privire la cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea modificarii OG 42/2004

Comisia pentru Agricultura din Senatul Romaniei a publicat ieri raportul privind cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea art 15 din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si pentru modificarea unor acte normative L34/2019.  In sedinta din 17.09.2019 membrii comisiei au hotarat, cu majoritate de voturi, sa respinga cererea de reexaminare si sa adopte un raport de admitere a Legii in forma trimisa spre promulgare. 

Adresa CMV catre Guvernul Romaniei cu privire la inspectiile in exploatatiile nonprofesionale

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania a trimis pe 17 septembrie a.c. o adresa catre Guvernul Romaniei cu privire la inspectiile in exploatatiile nonprofesionale, pentru ca ANSVSA sa demareze de urgenta aceasta actiune. In adresa trimisa, reprezentantii CMV au aratat ca nerealizarea acestei actiuni creeaza probleme majore in controlul Pestei Porcine Africane si creeaza de asemenea un prejudiciu financiar medicilor veterinari de libera practica. Regasiti intreaga adresa mai jos. 

Un medic veterinar belgian a salvat o broasca testoasa cu piese lego

O broasca testoasa grav ranita a fost trimisa la un cabinet veterinar din Waterloo. Aceasta mica reptila de aproximativ zece ani a fost gasita intr-o gradina, cel mai probabil ranita de un caine, o nevastuica sau o vulpe. Dupa primul ajutor de urgenta, oferit de medicul veterinar Dr. Moriame, un alt medic veterinar din centru, specializat pe chirurgie osteo-articulara a preluat cazul pentru a oferi testoasei mobilitatea pierduta ca urmare a amputarii ambelor membre inferioare.

Abonează-te la acest feed RSS