Autentificare
Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Petitie CMVRO: Solicitarea Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei privind infiintarea cabinetelor veterinare este contrara evaluarii Comisiei Europene si hotararilor CJUE

Colegiul Medicilor Veterinari a realizat o petitie pe care a publicat-o astazi cu privire la solicitarea Consiliului Concurentei de schimbare a legislatiei privind infiintarea cabinetelor veterinare, aparuta public in urma cu 2 zile in presa nationala. Consiliul Concurentei a solicitat public eliminarea cerintei ca un medic veterinar sa fie asociat in firma care detine unitatea medical-veterinara. 

Cainii sunt stresati si tematori cand nu sunt cu proprietarii, in timpul consultatiilor  

Clinicile ar trebui sa ia in considerare posibilitatea de a permite proprietarilor sa ramana in salile de examinare la o distanta sigura. Cainii experimenteaza niveluri mai ridicate de stres atunci cand sunt separati de proprietarii lor in timpul consultatiilor, arata cercetatorii de la Universitatea din Guelph, Ontario Veterinary College (OVC). Acestia au constatat ca patrupezii au prezentat niveluri cerscute de semne fiziologice si comportamentale de frica si stres atunci cand au fost examinati singuri, in comparatie cu situatia in care au fost examinati cu proprietarii lor in camera. 

Hranirea bovinelor cu alge marine reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 82%

Un nou studiu arata ca adaugarea algelor marine la dieta vacilor le-ar putea reduce semnificativ impactul asupra schimbarilor climatice. Vacile au un sistem digestiv neobisnuit prin faptul ca, atunci cand mananca, regurgiteaza unele alimente pentru a mesteca in plus. Aceasta regurgitare produce metan, un puternic gaz cu efect de sera. 

Un nou tratament pentru inducerea varsaturilor la caini in UK

Un nou tratament pentru inducerea varsaturilor la cainii care au ingerat produse toxice sau otrava a fost lansat in Marea Britanie. Apovomin, o apomorfina injectabila este eficienta dupa o singura injectie si se spune ca ofera un ajutor important medicilor veterinari atunci cand este vitala inducerea rapida a emezei. 

Anestezia locala pentru interventiile oculare la rumegatoare  

I.   Tehnicile de anestezie topice si regionale se folosesc pentru interventiile chirurgicale la nivelul ochiului si al structurilor sale anexe; paralizia pleoapelor (fara analgezie) este realizata prin desensibilizarea selectiva a ramurii auriculo-palpebrale a nervului facial (provocand akinezie); anestezia ochiului si orbitei si imobilizarea globului ocular se realizeaza in general prin tehnica Peterson (Fig. 1, A).

Toxicitatea fipronilului la iepurii de companie

In ultimii 7 ani, ANSES (Agentia nationala de securitate sanitara a alimentatiei, a mediului si muncii din Franta) a inregistrat nu mai putin de 137 de rapoarte de reactii adverse la iepurii de companie. Aceste efecte apar dupa administrarea tratamentelor antiparazitare care contin fipronil, care reprezinta aproape o treime din rapoartele inregistrate la aceasta specie.

Proteste la DSVSA ale medicilor veterinari din judetul Olt

Mai multi medici veterinari din Olt au protestat miercuri, 12 mai in fata DSVSA Olt nemultumiti de faptul ca nu au primit banii din contractele cu ANSVSA, de la inceputul anului. Mai mult decat atat, medicii veterinari au atras atentia asupra situatiei dezastruoase de la nivelul judetului, unde mai bine de un sfert din localitati nu au alocat bugetul necesar concesionarii serviciilor veterinare. 

Abonează-te la acest feed RSS