banner abonamente

Autentificare
updated 2:14 PM UTC, Apr 19, 2019

Ce este Enciclopedia Veterinara

Ansamblu multilateral de cunostințe umane care trateaza sistematic termeni, noțiuni din domeniul veterinar, cu acces gratuit, dezvoltata in mod colaborativ de catre voluntari. Oricine poate sa trimita si sa editeze informatii in cadrul acestui proiect voluntar dezvoltat de catre noi. Unele articole sunt mai complete si altele mai puțin complete, dar cantitatea si calitatea informațiilor este in continua crestere. Modul de exprimare din articole nu este foarte unitar, deoarece articolele nu au un autor unic, ea fiind determinata de colaborarea mai multor autori. Ocazional in Enciclopedia Veterinara se pot gasi si articole sau informații contradictorii (care insa desigur ca trebuie corectate). Greselile sau inadvertențele pe care le observați in articolele despre subiecte care va sunt familiare vor continua sa existe atata vreme, pana cand un contribuitor (sau chiar dvs.) va decide sa le corecteze. Enciclopedia Veterinara este o enciclopedie libera.

Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Studiu privind sanatatea purceilor - o mai buna intelegere a raspunsului imun la parazitii intestinali 

Parazitologii de la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena sunt mai aproape de intelegerea procesului din spatele coccidiozei neonatale porcine. Boala afecteaza purcei in primele zile de viata si poate provoca diaree severa. Parazitul Cystoisospora suis afecteaza mucoasa intestinale de asa natura incat ameninta cresterea si supravietuirea porcilor. Cercetatorii au analizat acum raspunsul imun la infectie. Rezultatele au fost publicate in Jurnalul de Imunologie Parazitologica. 

Bronhoscopie terapeutica efectuata pe un delfin

Sumar: Printr-o colaborare intre medici veterinari si medici umani, un delfin de 29 de ani a suferit o bronhoscopie terapeutica pentru tratatea ingustarii cailor respiratorii sau stenoza, care interfera cu respiratia ei. Delfinul, un animal de terapie pentru copii cu probleme fizice si mentale la Island Dolphin Care din Key Largo, Florida, o duce bine la un an de la procedura. 

Bune practici pentru prevenirea si controlul infectiilor - Siguranta personalului din cabinet/clinica veterinara- Muscaturi si zgarieturi/Taieturi

Muscaturile si zgarieturile sunt un risc inerent in medicina veterinara si o cauza comuna a accidentelor si bolilor de munca. Intr-un sondaj realizat in SUA, aprope doua treimi din medicii intervievati au recunoscut ca au suferit, la un moment dat din cauza unei rani provocate de un animal. Muscaturile si zgarieturile au reprezentat peste o treime din aceste rani pe care le-au invocat medicii veterinari americani. Pana la 60% din ranile provocate de caini si 60% din ranile provocate de pisici au necesitat ingrijire medicala. Un procent situat intre 3 si 18 la suta din ranile provocate de caini si unul situat in 20 si 50 din ranile provocate de pisici s-au infectat. Majoritatea infectiilor de la ranile provocate de muscaturile cainilor si pisicilor sunt cauzate de un amestec de bacterii aerobe si anaerobe. 

Efectuarea suturii Caslick la iapa

Scopul metodei: Pentru tratamentul pneumovaginului si a infertilitatii iepei, datorate infectiilor ascendente de la nivelul tractului genital; Remedierea pneumovaginului duce la restabilirea mecanismelor de aparare normale ale tractului genital femel, ajungandu-se in cele din urma la remiterea endometritei; Pentru a preveni infertilitatea secundara pneumovaginului la iepele ce prezinta o conformatie perineala inadecvata, mai ales in situatiile in care comisura superioara a vulvei este situata la mai mult de 4 cm dorsal de podeaua vaginului.

Revista Veterinarul Business nr. 5

revista veterinarul business nr 5

SUMAR
Anul V Nr. 5

blog business
Ce mă doare pe mine că doi medici se ceartă pe Facebook- editorial
Afacere sau fraiereală - pagina 6
management
Ce este serviciul clienti - pagina 10
studii si analize
Studiul - sanctiunile anului 2017 si impactul lor - pagina 20
relatii publice
Comunicarea si profitul - pagina 32
marketing
4 moduri de a crea o legatura inter clienti si cabinet - pagina 36
social media
A cumpara sau nu likeuri pe Facebook - pagina 38
resurse umane
Recrutarea personalului potrivit - pagina 44
Nu este meseria ta este responsabilitatea ta - pagina 50
interviu
Interviu - dr. Andrei TimenAfaceri sau fraiereală - pagina 63

Revistele Veterinarul BUSINESS: | Publicații ONLINE - pentru abonați

Abonează-te la acest feed RSS


cmvro logomic Revista Veterinarul Stiinta si Practica
este o revista acreditata de
Colegiul Medicilor Veterinari din Romania