Autentificare
Dr Bogdan Novenschi

Dr Bogdan Novenschi

2008 - 2009 Presedinte PATRONATUL MEDICILOR VETERINARI PRIVATI DIN ROMÂNIA
2003 – 2009 Medic veterinar – sef circumscriptie Cabinetul Medical Veterinar Independent Ciortesti
2007 - 2009 Director general Spitalul Veterinar SRL
2003 - 2005 Director zonal retea distributie
2008 - 2009 - 2010 Presedinte PATRONATUL MEDICILOR VETERINARI PRIVATI DIN ROMÂNIA
2003 – 2009 Medic veterinar – sef circumscriptie Cabinetul Medical Veterinar Independent Ciortesti
2007 - 2009 Director general Spitalul Veterinar SRL
2003 - 2005 Director zonal retea distributie
Website URL:

Noua reglementare privind circulatia medicamentului

Incepind cu data de 05.05.2012, este in vigoare ordinul 41 care reglementeaza circulatia medicamentului de uz veterinar si conditiile de functionare a unitatilor care comercializeaza medicamente de uz veterinar. Istoria lui insa, precum si modul cum s-a ajuns aici este demna de un serial. Dezbaterea pe marginea acestui ordin a inceput inca din anul 2011, luna Martie, timp in care au existat mai multe variante, au avut loc dezbateri cu majoritatea actorilor implicati in acest sector. Deasemenea au existat pareri pro si contra, fiecare cu argumentele lui, in functie de zona de unde provenea. In calitate de Consilier al Presdintelui ANSVSA si de Presedinte al PMVPR am sustinut comercializarea medicamentului de uz veterinar numai prin intermediul farmaciilor si al Cabinetelor Veterinare.

PMVPR membru cu drepturi depline la UEVP

 

Timp de doi ani in care a fost membru observator la UEVP, tanara organizatie a incercat si in mare masura a reusit, sa promoveze in randul cabinetelor veterinare o politica veterinara bazata pe buna practica veterinara, profesionalism si efort in dezvoltarea afacerilor veterinare. La Bruxelles cu ocazia Adunarii generale a FVE, sectiunea Uniunea Europeana a Veterinarilor Practicieni (UEVP), PMVPR a devenit, prin votul unanim al celorlalte state membre, membru cu drepturi depline in cea mai prestigioasa organizatie a practicienilor din Europa. PMVPR va reprezenta, alaturi de CMVRO, interesele practicienilor din Romania si va incerca sa aduca politicile veterinare creionate la Bruxeles in cabinetele medicilor veterinari privati din Romania. Astfel Romania se alatura grupului de 23 de tari cu drepturi depline de vot si decizie, care sunt membre in aceasta prestigioasa organizatie. Speram si suntem siguri ca vom reusi sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor medicilor veterinari privati din Romania, precum si la nivelul celorlalte tari cu dezvoltare mai mare in domeniul veterinar. PMVPR va reprezenta cu cinste activitatea medicilor veterinari romani.

Modificari esentiale privind comercializarea medicamentului

Stimati colegi,

Dupa lupte seculare, proiectul de ORDIN pentru modificarea si completarea Normei Sanitare Veterinare privind conditiile de organizare si functionare a unitatilor farmaceutice veterinare si a unitatilor destinate comercializarii animalelor de companie aprobata prin Ordinul Presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 16 din 27 februarie 2008 a fost publicat spre dezbatere pe site-ul ANSVSA. Nu ascund faptul ca am lucrat indeaproape la acest Ordin inca din luna Martie, acesta find unul din principalele motive care m-au determinat sa accept functia de Conslier al presedintelui ANSVSA, Dr. Radu Roatis Chetan. In fapt am preluat un mandat al Colegilor din PMVPR, in care am incercat sa reglementam circulatia medicamentului de uz veterinar. Propunerile pentru modificarea acestui ordin au fost facute publice de catre PMVPR inca din luna Februarie.

Cine se teme de schimbare?

Fiinta umana, in general este dominata de o teama genetica de orice inseamna modificare, o schimbare a modului de viata, a serviciului, a locuintei etc. Cei mai multi incearca un sentiment de teama atunci cand trebuie sa-si schimbe, de exemplu locul de munca. Chiar daca noul loc de munca ii poate aduce beneficii materiale suplimentare, o pozitie sociala importanta, cei mai multi se tem sa schimbe obisnuinta cu noul si provocarea, chiar daca asta inseamna progres. Unii se tem din inertie, altii insa se tem in mod real si au si motive. Pentru unii schimbarea inseamna in mod real progres, pentru altii insa inseamna esec.

Weekend Veterinar Business & Relaxare

Dorim sa conturam un nou mod de a combina afacerile, stiinta, relaxarea si medicina veterinara. Suntem o profesie in care efortul intelectual este imbinat obligatoriu cu efortul fizic, aspect care duce la acumularea, in timp, a unui mare stress. P.M.V.P.R. organizeaza in perioada 29-30 aprilie 2011 in Statiunea montana Sovata un Weekend Veterinar pentru toti membrii si invitatii organizatiei.

Necesitatea informatizarii sistemului veterinar intre formulare editate cu pixul si raportari profesionale

Sistemul veterinar actual, modernizat cu forta o data cu intrarea in Uniunea Europeana a ramas blocat la relanti. Parca toti am uitat sa mai apasam pe pedala de acceleratie ramanand fascinati de posibilitati, dar nemiscati intr-o staza nenaturala. Vrem sau nu sa recunoastem, viteza prin care tehnica evolueaza, ne depaseste capacitatea noastra de adaptare.

Abonează-te la acest feed RSS