updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Manipularea si contentionarea cainilor - partea 1 - Botnitele

Fiecare caine, indifferent de cat de docil este, are potentialul de a musca, atunci cand este grav ranit, speriat sau sufera din cauza durerii. Este important sa stii si sa recunosti semnele acestea pentru a-ti lua masurile de prevenire pentru a nu fi muscat.


Un caine ranit care urla, maraie sau isi ridica falcile trimite un mesaj clar. Nu te apropia sau nu incerca sa manipulati acest caine. Sunati la un adapost local sau la un ong care se ocupa de protectia animalelor sau la un cabinet veterinar, daca aveti vreun numar salvat pentru a primi ajutor.

Partea 1 - Botnitele


Toti cainii ar trebui sa poarte botnita pentru orice tratament care poate fi infricosator
sau dureros. Botnitele de panza sunt usor de stocat si cu usurinta aluneca pe bot.
 Botnita moale cu inchidere cu Velcro in spate pot fi comandate prin intermediul medicului dumneavoastra veterinar sau la un magazin de animale de companie de aprovizionare.

O botnita deschisa este de preferat pentru un caine ranit sau bolnav. Aceasta permite cainelui sa respire cu usurinta, iar in cazul in care cainele vomita
el nu va aspira voma lui. Pastrati botnita in trusa medicala de urgenta de acasa.
Daca nu aveti o botnita comerciala, puteti sa o inlocuiti cu banda adeziva, o bucata de panza, cu o rola de tifon sau o lesa.
Infasurati banda in jurul botului cainelui. Sau faceti o bucla mare cu alte materiale care pot aluneca pe botul cainelui. Apoi le strangeti in jurul botului, aduceti cele doua capete in jurul urechilor cainelui si terminati in forma de cravata in spatele capului. Asigurati-va ca botul nu este atat de strans incat cainele sa nu poata deschide gura pentru a respira usor.
 Exista circumstante in care unui caine nu ar trebui sa i se puna botnita. Aceasta poate fi
periculoasa la un caine care are varsaturi, tuse, dificultati de respiratie. Sa nu puneti niciodata botnita unui caine inconstient.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul