updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Medicii VIER PFOTEN l-au operat pe ursul Baloo

Cei doi ursi confiscati de pe proprietatea lui Nutu Camataru au fost mutati intr-un amplasament imbunatatit al Zoo Bucov.

Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati in urma cu 3 saptamani de pe proprietatea lui Nutu Camataru, a fost operat ieri de medicii VIER PFOTEN pentru inlaturarea abcesului din zona gatului.

Pe parcursul aceleiasi interventii, ursul a fost si sterilizat. Operatia a fost dusa la bun sfarsit de catre doi veterinari ai VIER PFOTEN, in colaborare cu medici parteneri ai organizatiei, in clinica mobila a VIER PFOTEN adusa la Zoo Bucov din Ploiesti.

Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna. Baloo si sora lui, a caror varsta este estimata la circa 2 ani, au fost mutati totodata intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, tinerii ursi vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii zoo Bucov. Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural.

„Ne bucuram ca intr-un timp atat de scurt am reusit mutarea ursuletilor intr-un amplasament corespunzator, care le va oferi conditii mai bune de viata de-acum incolo”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte la VIER PFOTEN.

Cei doi ursi, alaturi de 4 lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de VIER PFOTEN la solicitarea autoritatilor competente: Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul general al Politiei si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara.

Foto: Kuki Barbuceanu/VIER PFOTEN

Operatie Baloo VIER PFOTEN 2

Operatie Baloo VIER PFOTEN 3

Operatie Baloo VIER PFOTEN 4

Operatie Baloo VIER PFOTEN 5

Operatie Baloo VIER PFOTEN 6

Operatie Baloo VIER PFOTEN 7

Operatie Baloo VIER PFOTEN 8

Operatie Baloo VIER PFOTEN 9

Operatie Baloo VIER PFOTEN 10

Operatie Baloo VIER PFOTEN 11

Operatie Baloo VIER PFOTEN 12

Ultima modificareMarți, 31 Iulie 2018 20:06
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.