updated 10:44 AM UTC, Mar 24, 2023 Europe/Bucharest

MICI TRUCURI Salvatoare

Cateva trucuri utile in practica medicala

Rog pe aceasta cale si invit toti colegii ce doresc sa destainuie din secretele praxisului lor sa ne contacteze pe adresa redactiei email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Astept colaborarea dumneavoastra.

Denudarea venoasa si apa calda

De multe ori suntem in situatii extrem de delicate cand pacientul iti ajunge intr-o stare critica, hipoterm, hipovolemic, cu venele colabate, iar cateterizarea venoasa este aproape imposibila. Una din metodele folosite cu succes este aplicarea unui tampon de vata inmuiat in apa calda la 60-80 grade Celsius pe zona de proiectie a venei ce urmeaza a fi abordata. Reactia este aproape imediata, producandu-se vasodilatatie. Daca aceasta metoda nu da rezultate recurgem la denudarea venei prin incizia pe o lungime de 2-3 mm pe zona de proiectie a venei urmata de cateterizare.

Stopul respirator

In cazul unui stop respirator poate fi utilizata metoda Jeng Chung. In rafeul median al nasului sub narine se insereaza si se roteste un ac de 25G pana la nivel osos. Consecutiv acestei manopere rata respiratorie creste semnificativ.

Mult success!

Ultima modificareMiercuri, 01 August 2018 19:33
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Dr Calin Serdean

dr. Medic Veterinar Spitalul Veterinar PET & VET E.R. Timisoara - specialist cardiologie -Secretar stiintific AMVAC

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.