updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Modificatori de comportament

Aceste medicamente sunt folosite pentru a modifica sa a trata o gama larga de comportamente nedorite, antisociale sau tulburari emotionale, cum ar fi un comportament obsesiv-compulsiv, anxietate de separare, depresie, agresivitate si dominatia la caini, agresivitatea intre pisici si comportament compulsiv la pisici. In general, ele ar trebui sa fie utilizate numai in combinatie cu tehnici de modificare comportamentale sau dresaj.

 


Unii modificatori de comportament nu sunt disponibili sub forma de preparate de uz veterinar. Medicul veterinar va poate cere sa semnati un formular de consimtamant pentru tratarea animalului de companie cu medicamente de uz uman.

Cum administrez acest medicament?Administrati acest medicament conform prescriptiei indicate de medicul veterinar.

 

CITITI CU ATENTIE ETICHETA.


Incercati sa administrati acest medicament la aproximativ aceeasi ora(e) in fiecare zi.

NU dati medicamentul prescris in doze mai mari sau mai des decat indicatiile medicului veterinar. 
NU opriti tratamentul prescris decat la indicatia medicului veterinar. Pentru anumite modificari de comportament, tratamentul poate dura un timp pana la constatarea efectului tratamentului. A se lua legatura cu medicul veterinar in vederea prelungirii tratamentului in caz de nevoie.
Incearcati sa nu pierdeti administrarea nici unei doze. 
Spalati-va mainile dupa manipularea acestui medicament.
 In caz de ingerare accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati prospectul sau eticheta.

 

Ce se intampla daca pierd o doza?Dati doza cat mai curand posibil. Daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, sariti doza pierduta si continuati cu programul regulat. Nu administrati doua doze odata.

 

Cum se pastreaza acest medicament?Nu pastrati acest medicament la indemana copiilor. Pastrati acest medicament intr-un loc rece, uscat, la temperatura camerei. Pastrati departe de caldura si de lumina directa a soarelui. Nu pastrati acest medicament in baie, in apropiere de bucatarie, chiuveta sau in locuri umede. Medicamentul se poate deteriora in cazul expunerii la caldura sau umiditate.

 

Posibilele efecte adverse

Cu toate ca orice medicament poate avea efecte secundare potentiale, aceasta nu inseamna ca este neaparat un risc ridicat la aparitia acestora.
Spuneti medicului veterinar daca dumneavoastra credeti ca animalul de companie ar putea fi gestant. 
Posibilele efecte secundare asociate cu modificatori de comportament includ varsaturi, modificari ale apetitului, somnolenta, uscaciunea gurii si un ritm cardiac rapid. Daca aceste simptome persista sau sunt suparatoare, contactati medicul veterinar.
 Alte reactii adverse pot aparea. Daca observati ceva neobisnuit, contactati medicul veterinar.
 Posibile interactiuni medicamentoase. 
Asigurati-va ca spuneti medicului veterinar ce alte medicamente administrati animalului de companie. Destul de des, medicul veterinar poate prescrie doua medicamente diferite, si o interactiune a acestor medicamente poate fi anticipata. In acest caz, medicul veterinar poate varia doza si/sau monitoriza animalele de companie mai indeaproape. Desi interactiuni medicamentoase pot sa apara, aceasta nu inseamna ca exista un risc ridicat la aparitia acestora. 
A se lua legatura cu medicul veterinar in cazul in care animalul dumneavoastra prezinta orice reactii neobisnuite atunci cand medicamente diferite sunt administrate impreuna.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Mai multe din această categorie: « Hematomul auricular Antraxul la pisici »