updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Recomandarea noastră

Noutăți Marea Britanie: Standul chirurgical „o îmbunătățire semnificativă" pentru operațiile brahicefalice, susțin dezvoltatorii

O companie din South Yorkshire a dezvoltat recent un dispozitiv medical inovator care promite să revoluționeze intervențiile chirurgicale pentru câinii brahicefalici, îmbunătățind experiența atât pentru medicii veterinari, cât și pentru pacienții lor.


În ultimii trei ani, Veterinary Instrumentation a lucrat îndeaproape cu un chirurg de renume specializat în țesuturi moi pentru a crea suportul chirurgical BOAS Mouth Gag Surgical Stand, ca răspuns la creșterea rapidă a popularității raselor de câini brahicefalici.

Inspirat de designul dispozitivelor folosite în tratamentul dentar al iepurilor și rozătoarelor, reprezentanții companiei au afirmat că acest nou dispozitiv a stârnit deja un interes semnificativ în rândul profesioniștilor din domeniul veterinar, după ce un prototip a fost prezentat la London Vet Show în noiembrie anul trecut.

1. Un pas înainte în tratarea SORB (Sindromul Obstructiv Respirator Brahicefalic)


În condițiile în care compania cu sediul în Sheffield, Marea Britanie estimează că 60% dintre medicii veterinari din Marea Britanie efectuează în prezent operații de rutină SORB, aceștia consideră că standul reprezintă un pas înainte semnificativ.

Linda Capewell, directorul tehnic veterinar al companiei, a declarat: „Cu un acces chirurgical bun și o repoziționare rapidă, acest stand va ajuta la reducerea timpului de anestezie și va reduce presiunea asupra căilor respiratorii cauzată de ridicarea capului, ceea ce poate fi critic în cazul câinilor afectați de SORB, deoarece sunt cazuri cu risc ridicat."

Dispozitivul este conceput pentru a ține câinele la un unghi care îmbunătățește vizibilitatea și îi menține gura deschisă pentru a permite medicului veterinar să acceseze palatul moale, protejând în același timp atât gâtul, cât și căile respiratorii de un potențial stres.

2. Testarea dispozitivului

Testele au arătat că suportul s-a comportat „excepțional de bine", iar compania susține, de asemenea, că poate economisi timp pentru echipele veterinare atât în timpul operației, cât și înainte de aceasta.

Dna Capewell a declarat: „Suportul permite ajustarea rapidă a barelor verticale care țin gura deschisă și a poziției câinelui cu ajutorul unei rampe pivotante.

„Aceste caracteristici fac posibilă efectuarea și comutarea între operația pe nări și accesul la palat/laringe".

„Caracteristicile specifice de proiectare, cum ar fi cârligele reglabile pentru a ține circuitul de anestezie la distanță [sau] cârligul cu clește pentru a lega limba la distanță, dacă se dorește - toate aceste lucruri fac ca dispozitivul să reprezinte o îmbunătățire semnificativă față de dispozitivul artizanal „bricolat" pe care un veterinar l-ar putea folosi în prezent.

„Știm că funcționează excepțional de bine datorită aprobării chirurgilor care au ajutat la dezvoltarea și testarea acestuia."

3. Precizie îmbunătățită în timpul operației


Doamna Capewell a adăugat: „Interesul inițial din cercetările premergătoare introducerii pe piață a arătat că un astfel de suport ar avea un mare impact pentru veterinari, precum și pentru asistente, care în prezent stau în picioare și țin echipamentul pentru a menține câinele în poziție timp de până la 60 de minute. Un stand special construit îmbunătățește precizia în timpul operației.

„Un prototip prezentat la LVS anul trecut a atras un mare interes, ceea ce a dus la precomenzi înainte de a avea primul lot de lansare."

sursa: vettimes.co.uk

Ultima modificareVineri, 24 Martie 2023 09:44
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.