updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Oasele nu sunt de mancat! - din cazuistica colegilor veterinari

Pisica prezentata a sosit la clinica veterinara Margivet din Suceava cu diagnostic de "noduli in gat", fiind tratata intensiv, timp de 10 zile, la un alt cabinet.

"La inspectia cavitatii bucale s-a putut observa un corp strain la nivel faringian. Dupa sedare si palpare, ne-am putut da seama ca este vorba de un os care era blocat la nivel faringian, o portiune atingand si laringele, provocand raluri respiratorii. S-a reusit extractia osului, acesta dovedindu-se a fi o clavicula de pasare. Nu am insistat foarte mult pe acest subiect, insa in ultima perioada acest obicei de a hrani cu oase cateii si pisicile face din ce in ce mai multe victime, incepand de la caini de talie mica Bichoni, Peckinezi, pana la caini de talie mare Ciobanesc German si chiar Bullmastiff.

pisica 1

De obicei, astfel de cazuri sunt sunt diagnosticate tarziu, fiind initial tratate ca si alte afectiuni, patologia complicandu-se de multe ori ducand chiar si moartea animalutului. Fiind data obisnuita de a hrani cu aceste resturi menajere patrupedele, ne amagim spunand frazele intelepte din popor:

" Mie nu are cum sa mi se intample", sau "de atatea ori i-am dat si nu s-a intamplat nimic"." - echipa clinicii veterinare Margivet a postat cazul acesta pe pagina sa de Facebook. 

pisica 2

 

pisica 3

PISICA 4

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul