updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

ORDIN nr. 103 din 4 august 2010

ORDIN nr. 103 din 4 august 2010 privind modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 37/2010 privind circulatia ecvinelor pe teritoriul Romaniei
Vazand Referatul de aprobare nr. 1.778 din 21 iulie 2010, intocmit de Directia generala sanitara veterinara din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
avand in vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 3 alin. (3) si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile ulterioare,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. I

Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 37/2010 privind circulatia ecvinelor pe teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 223 din 9 aprilie 2010, se modifica dupa cum urmeaza:
- La articolul 4, alineatele (1), (2) si (5) se abroga.

Art. II

Comertul intracomunitar cu ecvine din Romania catre alte state membre ale Uniunii Europene se deruleaza in conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei din 18 iunie 2010 referitoare la masurile de protectie cu privire la anemia infectioasa ecvina in Romania 2010/346/UE, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 155 din 22 iunie 2010.

Art. III

Fata de conditiile mentionate in Decizia Comisiei 2010/346/UE, la ecvideele destinate sacrificarii, originare din Romania, se aplica o marca speciala cu inaltimea de 10 cm, de forma literei S, pe copita membrului anterior stang.

Art. IV

Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiva municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. V

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va controla modul de ducere la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. VI

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
-****-
p. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor,
Csutak-Nagy Laszlo
Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 564 din data de 10 august 2010
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul