updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

ORDIN nr. 2 din 20 ianuarie 2010

ORDIN nr. 2 din 20 ianuarie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire si control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului pentru anul 2010 si a Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor pentru anul 2010

Vazand Referatul de aprobare nr. 151 din 20 ianuarie 2010,
avand in vedere prevederile art. 2 si 24 din Legea nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei pentru animale, republicata,
tinand cont de prevederile art. 63 si ale art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza prevederilor art. 10 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 1.492/2009 pentru aprobarea continuarii actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, a altor actiuni prevazute in alte programe nationale, pe care Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa le puna in aplicare, precum si a tarifelor maximale aferente acestora pentru anul 2010,
n temeiul art. 3 alin. (1) si (3), precum si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. 1
(1)Se aproba Normele metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire si control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului pentru anul 2010, prevazute in anexa nr. 1.
(2)Se aproba Normele metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor pentru anul 2010, prevazute in anexa nr. 2.
Art. 2
Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, institutele veterinare si posturile de inspectie la frontiera din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3
Pentru asigurarea unui autocontrol privind siguranta alimentelor conform prevederilor legale in vigoare, operatorii economici pot incheia, in conditiile legii, contracte cu laboratoarele centrale, zonale si judetene ale autoritatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor pentru efectuarea de analize pentru produsele supuse supravegherii si controlului, cuprinse in programul prevazut la art. 1 alin. (2).

Art. 4
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.

Art. 5
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 6
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
-****-

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul