updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

ORDIN nr. 74 din 29 decembrie 2009

ORDIN nr. 74 din 29 decembrie 2009 privind asigurarea conditiilor tehnice pentru aplicarea Normei sanitare veterinare privind protectia animalelor in timpul sacrificarii si uciderii, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 180/2006
Vazand Referatul de aprobare nr. 654 din 1 septembrie 2009,
tinand cont de Avizul Comisiei de libera practica din cadrul Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari nr. 5.788 din 9 septembrie 2009, inregistrat la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor cu nr. 8.083 din 9 septembrie 2009,
luand in considerare prevederile cap. III din Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 180/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protectia animalelor in timpul sacrificarii si uciderii,
avand in vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
n temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. 1

ncepand cu data prezentului ordin, directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti verifica si dispun masurile tehnice necesare pentru respectarea prevederilor Normei sanitare veterinare privind protectia animalelor in timpul sacrificarii si uciderii, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 180/2006.

Art. 2

n vederea aplicarii prevederilor art. 1, directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti solicita medicilor veterinari de libera practica imputerniciti dotarea, pe cheltuiala proprie, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, cu instrumentarul necesar pentru protectia animalelor in timpul sacrificarii si uciderii, conform prevederilor Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 180/2006.

Art. 3

Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor vor asigura dotarea proprie cu 5 asomatoare disponibile pentru situatiile de urgenta.

Art. 4

Respectarea dispozitiilor legale privind protectia animalelor in timpul sacrificarii sau uciderii revine in exclusivitate proprietarului acestora, persoana fizica sau juridica.

Art. 5

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
-****-
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
Marian Zlotea
Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 162 din data de 12 martie 2010
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul