Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Boli umane rare descoperite la caini

Conform unui studiu efectuat de Universitatea Michigan State, a fost descoperita la caini o forma rara, severa a hipertensiunii pulmonare, care pana acum a fost clasificata ca boala pulmonara umana.

„Studiul nostru este primul care documenteaza existenta bolii veno-ocluzive pulmonare sau BVOP la caini”, spune Kurt Williams, conducatorul studiului si expert al patologiei respiratorii la Colegiul de Medicina Veterinara UMS. „BVOP este considerata una din cele mai severe forme ale hipertensiunii pulmonare.”

Studiul este publicat in Jurnalul de Patologie Veterinara

Numarul de cazuri de hipertensiune pulmonara (HP) raportate in Statele Unite este scazut, afectand 15 pana la 50 de oameni per milion in fiecare an. BVOP este diagnosticat in doar 10% din cazurile de HP unde nici o alta cauza a bolii nu a fost determinata. Din pacate, sunt foarte putine optiuni de tratament eficiente pentru BVOP, iar transplantul de plaman adesea devine cea mai buna alegere.

„Este posibil ca BVOP sa fie mai frecventa caini decat la oameni, dar acest lucru nu a fost inca determinat si necesita sa fie studiat in continuare”, spune Williams.
Hipertensiunea pulmonara apare datorita vaselor anormale de sange, care fac dificila pomparea sangelui de la inima si asigurarea de oxigen in restul corpului.
In cazurile de BVOP, venele mici din plamani devin blocate, crescand astfel presiunea in aceste vase de sange si, ulterior, cauzand insuficienta cardiaca.

„Acelasi proces se intampla si la animale”, spune Williams. ”Acesti caini vin de asemenea cu simptome asemanatoare celor de la oameni, desi, datorita faptului ca schimbarile de sanatate subtile nu pot fi recunoscute la fel de usor la caini, moartea poate sa apara repede, odata ce animalul a fost vazut de catre un medic veterinar”.
Simptomele includ tusea, rata crescuta a respiratiei, insuficienta respiratorie, pierdea apetitului si oboseala cronica. Progresul fatal al bolii la oameni poate dura pana la doi ani.

„BVOP este o boala slab inteleasa, nu doar datorita faptului ca este asa de rara, ci si pentru ca nu au fost alte animale cunoscute pentru a avea aceasta boala.”, spune Williams. ”Descoperirile noastre schimba lucrurile”.
”Williams a spus ca descoperirea ar putea fi importanta pentru medicina umana datorita faptului ca boala canina poate servi ca si model pentru BVOP umana.

„Asemenea cazuri care apar ajuta la reamintirea a cat de importanta este medicina veterinara pentru medicina in general”, spune el. ”Colegii nostri din domeniul medicinii umane devin mult mai constienti de multe boli comune cu cele ale pacientilor nostri si despre modul in care putem invata unii de la altii.”.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/boli-umane-rare-descoperite-la-caini layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/da3dd9e0dfc073a9278eecf902a909a6_XL.jpg desc=Conform unui studiu efectuat de Universitatea Michigan State, a fost descoperita la caini o forma rara, severa a hipertensiunii pulmonare,... size=small}