Log in
 1. Despre Rozatoare:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Porcusorii de Guineea si copiii

Porcusorii de Guineea si copiii

Copiii si porcusorii de Guineea pot fi prieteni foarte buni. Dar trebuie sa va intrebati daca acestia sunt suficient de...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Casele cu mai multi iepuri: De ce se bat iepurii mei?!

Adeseori, cand iepurii de casa sunt introdusi unii altora fara o pregatire anterioara, acestia se vor lupta. Lupta reprezinta de obicei un amestec de lovit din picioare si blana zburand, fiind adeseori precedata de mersul in cerc (uneori urmat de incalecare), urmarit, box, lovituri in barbie.

 

In salbaticie, iepurii se lupta pentru a stabili ierarhia, pentru a pastra noii veniti departe, sau pentru a-si proteja tineretul. Lupta va continua pana cand unul din iepuri va fugi. Iepurii domestici par sa se lupte din aceleasi motive. Ei se pot lupta pentru resurse, precum gustari, schimbarea ierarhiei, sau daca unul din iepuri dezvolta un miros ciudat, cum ar fi dupa o vizita la veterinar.

Pentru a minimiza riscul luptelor, introduceti iepurii gradual, intr-un teritoriu neutru.  Membrii casei nu ar trebui sa intervina in acest proces, dar iepurii trebuie monitorizati pentru a se asigura ca se accepta unul pe altul. Semnele de acceptare sunt:

 • Iepurii se retrag in colturi separate, dar nu se ataca unul pe altul!
 • Iepurii se pot urmari unul pe altul, dar nu se ating/ ranesc unul pe celalalt.
 • Se prabusesc unul langa altul (dar fara sa se atinga)
 • Tentative de adulmecare si lins.

Pentru a inceta o lupta intre iepuri puteti sa-i pulverizati cu apa, sa strigati sau sa bateti din palme zgomotos. Niciodata sa nu interveniti cu mainile!

Introducerea unui nou iepure poate reprezenta o provocare.

Veti avea nevoie de multa rabdare si calm. Consultati-va cu veterinarul dvs pentru mai multe sfaturi in ceea ce priveste acest aspect.

Daca luptele dintre iepuri sunt atat de frecvente, de ce ar trebui sa aduc inca un iepure in casa?

Iepurii sunt animale sociabile. Iepurii salbatici traiesc in grupuri mari sau crescatorii, de la  6-8 indivizi la cateva sute de animale. Multi experti sunt de acord cu faptul ca nevoia de un companion poate fi satisfacuta doar partial de oameni, iepurii avand nevoie de compania unor membri din aceeasi specie.

Fiecare iepure este un individ unic si exista unele exceptii de la aceasta regula; in orice caz, multi iepuri de casa traiesc in grupuri de cate trei-patru indivizi, dezvoltand o relatie foarte stransa unii cu ceilalti. Acesti iepuri par sa prospere in momentul in care au contact social cu cei din aceeasi specie. Iepurii care traiesc impreuna vor manca impreuna, dormi impreuna, se vor  spala unul pe celalalt, se vor juca impreuna si chiar vor folosi litiera in acelasi timp!

Un iepure singur va prezenta semne de plictiseala, depresie si retragere. Adesea, iepurii din rase de talie mica au comportament distructiv sau devin hiperactivi.

Last modified onWednesday, 14 November 2018 19:15
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/casele-cu-mai-multi-iepuri-de-ce-se-bat-iepurii-mei layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/f3051eb70b962b646ad926757115bce0_XL.jpg desc=Adeseori, cand iepurii de casa sunt introdusi unii altora fara o pregatire anterioara, acestia se vor lupta. Lupta reprezinta de... size=small}