Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cel mai bun prieten al inimii tale: detinerea unui caine este asociata cu o sanatate cardiovasculara mai buna

A detine un animal de companie poate ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase, mai ales daca acel animal de companie este un caine. Aceasta este concluzia studiului Kardiozive Brno 2030, publicat in Mayo Clinic Proceedings: Innovation, Quality &Outcomes. Studiul examineaza asocierea detinerii unui animal de companie - in special a unui caine- cu factori de risc de boli cardiovasculare si sanatatea cardiovasculara.

Studiul a adunat mai intai informatii de baza privind sanatatea si stasusul socio-economic a peste 2000 de persoane din orasul Brno, Republica Ceha, din ianuarie 2013 pana in decembrie 2014. Evaluarile sunt programate pe durata a cate cinci ani, pana in 2030.  Apoi, intr-o evaluare de anul acesta a analizat 1769 de subiecti fara istoric de boli de inima si i-a notat pe baza a sapte factori de sanatate: indice de masa corporala, dieta, activitate fizica, status de fumator/nefumator, tensiunea arteriala, glicemia si colesterolul total.

Studiul a comparat scorurile de sanatate cardiovasculara a proprietarilor de animale de companie in general cu cele care nu detineau animale de companie. Apoi a comparat proprietariii de caini cu alti proprietari de animale de companie si cu cei care nu detineau animale de companie.

„In general, persoanele care detineau orice animal de companie aveau mai multe sanse sa raporteze mai multa activitate fizica, o dieta mai bun si nivel al zaharului din sange la nivel ideal", a aratat Andrea Maugeri, Ph.D., cercetator in cadrul International Clinical Research Center la Spitalul Universitar St. Anne din Brno si la Universitatea din Catalina, Italia. „Cele mai mari beneficii din detinerea unui animal de companie au fost in cazul celor care detineau un caine, indiferent de varsta, sex si de nivelul lor de educatie", a mai aratat cercetatorul.
Studiul demonstreaza o asociere intre detinerea unui caine si sanatatea inimii, rezultat care este in concordanta cu pozitia stiintifica adoptata de American Heart Association privind beneficiile detinerii unui caine in ceea ce priveste activitatea fizica, implicare si reducerea riscului de boli cardiovasculare. Dr. Maugeri sustine ca rezultatele studiului sustin ideea ca oamenii ar putea adopta, salva sau cumpara un animal de companie ca o posibila strategie de imbunatatire a sanatatii lor cardiovasculare, atat timp cat detinerea unui animal de companie le-a condus la un stil de viata mai activ din punct de vedere fizic.

 

Francisco Lopez Jimenez, presedinte al Diviziei de cardiologie la Clinica Mayo din Rochester spune ca faptul de a detine un caine poate determina proprietarii sa iasa, sa se deplaseze si sa se joace cu cainele lor in mod regulat. Detinerea unui caine a fost, de asemenea, legat de o mai buna sanatate mintala, conform unor alte studii si o perceptie mai mica a izolarii sociale - ambii factori de risc pentru atacuri de cord. Dr. Lopez-Jimenez este un cercetator senior in acest studiu.
Studiul a fost realizat in colaborare cu Clinica Mayo, International Clinic Research Center la Spitalul Universitar St. Anne si Universitatea din catania. Studiul a fost sustinut de Programul National de Durabilitate si Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Last modified onMonday, 26 August 2019 15:34
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/cel-mai-bun-prieten-al-inimii-tale-detinerea-unui-caine-este-asociata-cu-o-sanatate-cardiovasculara-mai-buna layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/c86ae9bf9d69e790910600aa8bced4fe_XL.jpg desc=A detine un animal de companie poate ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase, mai ales daca acel animal de companie... size=small}