Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cum indepartati o capusa de pe caine

Daca obisnuiti sa mergeti la plimbari lungi in natura alaturi de cainele dvoastra, sau cainele petrece mai mult timp afara, sau este un caine care traieste numai afara, controlul de capuse ar trebui sa faca parte din rutina dvoastra zilnica. Iata cateva sfaturi despre cum sa indepartati o capusa, daca aceasta s-a prins de catelul dvoastra.

1. Scanarea de capuse

Pipaiti blanita cainelui. Daca simtiti o zona mai umflata sau la atingere descoperiti o umflatura serioasa, verificati daca nu este o capusa prinsa in pielea catelului in acel loc. Nu va limitati cautarea la spinarea cainelui, verificati in zona axilelor, la pernutele labutelor, in interiorul urechilor, in jurul boticului sau a barbii.

2. Este o capusa?

Capusele pot fi maro, sidefii sau negre si au opt picioare. Unele sunt mici, altele pot fi de marimea unei pioneze. Daca sunt atasate de caine de mai mult timp, ele cresc in volum substantial.

3. Indepartarea in siguranta

Iata ce echipament aveti nevoie pentru a indeparta fara probleme capusa.

 • manusi
 • o penseta curata sau un dispozitiv special de smuls capuse
 • substanta dezinfectanta sau antiseptica
 • alcool sanitar

Nu incercati sa smulgeti capusa de pe catel cu mainele neprotejate. Folositi intotdeauna manusi, cat mai groase pentru a evita contactul cu pielea.

Utilizarea pensetei

 • Prindeti capusa cat mai aproape de pielea animalului, fara a ciupi animalul.
 • Trageti-o printr-o miscare dreapta, sigura. Orice ramasita in piele ar putea cauza o infectie.

Utilizarea unui dispozitiv de indepartare a capuselor

 • Apropiati usor dispozitivul de indepartat capuse pe pielea animalului de companie, in apropierea capusei.
 • Glisati crestatura dispozitivului sub capusa si trageti cu incredere. Gasiti aceste dispozitive la cabinetele veterinar sau in petshop-urile online.

4. Curatarea si tratarea ulterioara

Puneti capusa in alcool si notati data la care ati extras-o. Daca animalul dvs de companie incepe sa manifeste simptome de boala provocata de capuse, mergeti cu acesta la medicul veterinar.
Spalati-va pe maini, curatati rana animalului cu antiseptic si dezinfectati penseta cu alcool. Supravegheati zona de unde ati smuls capusa, daca pielea ramane iritata sau apar semnele unei infectii, programati o vizita in cabinetul veterinar.
Urmariti-va animalul pentru a vedea daca prezinta simptome ale bolilor cauzate de capuse. Unele simptome includ apatia, refuzul de a manca sau de a bea apa, deplasarea cu dificultate, umflarea articulatiilor, ganglioni limfatici umflati etc.

5. Preveniti infestatiile ulterioare

Capusele pot musca atat cainii, cat si oamenii. Daca petrecti timp in natura, alturi de familie si de catei, la intoarcerea acasa efectuati o examinare atenta a tuturor participantilor la expeditie. Periati frecvent cainii cu un peiptan special de purici, aspirati frecvent si aruncati sacii de la aspirator dupa fiecare aspirare. Aplicati insecticide in zonele cu iarna din curte, spalati lenjeria de pat saptamanl si spalati cainele cu sampoane anti-purici macar o data la doua saptamani.
Atat cainii cat si pisicile pot fi protejate cu diferite solutii anti-parazitare despre care am scris pe larg aici.

 

 

 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire