Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce nu tin de incantarea lui in momentul revenirii stapanului acasa. Miscarile pot sa cuprinda orice parte a corpului sau tot corpul cainelui. Exista o varietate de motive pentru care cainele dumneavoastra tremura cum ar fi: frica, durerea, probleme cu musculatura sau articulatiile, otravirea, sindromul tremuratului (sindromul de tremor generalizat), un virus, o problema neurologica, insuficienta renala, boala lui Addison. Gravitatea tremuraturilor cainelui dumneavoastra va depinde alti factori pe care ii puteti observa. Daca tremura ca raspuns la un zgomot puternic sau o situatie speciala, probabil se confrunta cu frica. Cainele ar trebui sa afiseze si alte simptome in plus fata de tremuraturi, iar medicul veterinar va poate ajuta sa determinati ce poate cauza tremuraturile cainelui dumneavoastra.

De ce apar tremuraturile la caini

Motivul pentru care cainele dumneavoatra tremura depinde de cauza care a determinat acest lucru. De exemplu: frica. In cazul in care cainele dumneavoastra simte frica, hormonul epinefrina, numit adrenalina, va fi eliberat. Ca raspuns la sentimentul de frica, cainele poate avea de asemenea o crestere a ritmului cardiac si a tensiunii arteriale si un alt hormon, norepinefrina, va fi eliberat. Toti acesti factori, vor provocarea tremuraturi cainelui dumneavoastra, ca rezultat al fricii.

Problemele musculare si articulare. In timp ce problemele musculare sunt rar intalnite la caini,  orice slabirea a muschilor poate cauza tremuraturi.  O boala degenerativa articulara, cum ar fi artrita, poate de asemenea sa provoace tremuraturi ale membrelor afectate.

Otravirea

Multe produse contin componente toxice care pot cauza otravirea cainilor ceea ce  poate provoca tremuraturi.

Sindromul tremuraturilor

De asemenea numit si sindromul bolii tremuraturii albe, aceasta boala apare cel mai adesea la animalele de talie mica de culoare alba si provoaca tremuraturi ale muschilor de-a lungul corpului cainelui. Acesta apare mai frecvent la indivizii din rasele: Bichon Frise, Maltese, West Highland White Terrier, Poodle si Samoyed. In timp ce cauza bolii nu este cunoscuta, ea are legatura de obicei cu o inflamatie a sistemului nervos certral, numita encefalomielita nesupurativa. Nu este clar daca inflamatia conduce la sindrom sau daca este o problema care conduce la inflamatie si sindrom. Este posibil sa fie ceva congenital, deoarece unele rase au o incidenta mai mare.

Virusurile

Cu siguranta, virusurile pot sa  cauzeze  simptome neurologice  la cainele dumneavoastra, prin afectarea sistemului nervos. Jigodia si rabia pot avea efect asupra sistemului nervos al cainelui dumneavoastra; din fericire sunt disponibile vaccinuri  pentru a va proteja cainele de aceste virusuri.

Stari neurologice

Cainele dumneavoastra ar putea sa sufere de convulsii, tumori, encefalita, accident vascular cerebral, sau o situatie care care afecteaza sistemul nervos central sau periferic al cainelui, toate acestea pot provoca tremuraturi ale corpului.

Insuficienta renala

In cazul in care cainele dumneavoastra sufera de insuficinta renala sau o boala cronica de rinichi, insemna ca nivelul potasiumului din organism poate fi scazut, ceea ce conduce la slabirea musculaturii si tremuraturi.

Boala lui Adisson

De asemenea cunoscuta ca si hipoadrenocorticism, boala lui Adisson apare datorita scaderii secretiei de corticosteriozi al glandei suprarenale. Nivelul insuficient de hormoni are efect asupra metabolismul si al echilibrului electrolitic, conducand la simptome ale bolii lui Addison., care include sbalirea musculara si tremuraturi. Granda suprarenala poate ceda din diferite motive; in orice caz, cel mai comun este atunci cand glandele sunt distruse de propriul de organism. Boala apare in general la femelele tinere pana la cele de varsta medie.

Ce trebuie sa faci in cazul in care cainele dumneavoastra tremura

Daca tremuraturile cainelui dumneavoastra par sa fie conectate cu un zgomot puternic sau ceva care ii poate cauza frica, modificarea comportamentului poate sa fie utila pentru a-l ajuta sa treaca peste fricile lui. In functie de severiatea fricii, puteti cauta ajutorul unui dresor sau a veterinarului. Atunci cand simptomele cainelui dumneavoastra nu sunt legate de ceva care il pot face sa fie nervos, contactati veterinarul astfel incat cainele dumneavoastra sa fie examinat. Dupa controlul cainelui, medicul veterinar va poate recomanda sa ii faceti cainelui teste suplimentare pentru a putea da un diagnostic. Tratamentul pentru remedierea tremuraturilor cainelui dumneavoastra va depinde de cauza care provoaca aceste tremuraturi. De exemplu, daca tremuraturile cainelui sunt rezultatul problemelor musculare sau articulare, medicamentele  pentru durere sau antiinflamatoarele pot fi recomandate, precum si modificari ale stilului de viata. Daca tremuraturile sunt date de boala lui Addison,va fi administrata  terapia de hidratare intravenoasa, impreuna cu cortizol- ca medicament care va ajuta la reglarea nivelului hormonal.

Prevenirea tremuraturilor

Pentru a va proteja cainele de virusuri, este necesara vizita regulata la medicul veterinar si efectuarea vaccinurilor recomandate; vaccinurile sunt foarte folositoare pentru protectia cainelui de boli. Cand incercati sa preveniti frica cainelui dumneavoastra, aveti grija ca acesta sa faca multa miscare si sa ramana activ. Daca frica lui este declantata de zgomote, dumneavoastra puetiti sa ii asigurati cainelui un loc unde nu va fi speriat de zgomote puternice.

Last modified onThursday, 28 February 2019 11:14
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/de-ce-tremura-cainele layout=standard image= desc=In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce... size=small}
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website: www.veterinarul.ro