Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Deshidratarea

Deshidratarea este o urgenta comuna in care cainele isi pierde capacitatea de a inlocui lichidele organismului prin aportul de lichide pe cale orala. Aceste lichide vitale sunt formate din electroliti si apa.

Ce trebuie urmarit?

Cel mai frecvent simptom in deshidratare este pierderea elasticitatii pielii. Atunci cand este trasa usor, pielea nu va reveni imediat la locul si forma originala. Un alt simptom alarmant este xerostomia, situatie in care gingiile isi pierd moliciune si devin uscate si lipicioase, iar saliva devine groasa. In deshidratare avansata, ochii sunt infundati in orbita si cainele se poate prabusi in soc.

Cauza primara

Criza poate sa apara in urma varsaturilor persistente si a diareei severe, in febra, accident vascular cerebral cauzat de caldura, dar si ca o deficienta a consumul de lichide.

Asistenta medicala imediata

In cazul in care exista o deshidratare moderata, iar cainele nu vomita, puteti trata cainele cu Solutie Ringer  (cu dextroza 5% in apa). De asemenea se poate administra,  o solutie electrolitica de 1 pana la 2 ml per kilogram din greutatea corporala a cainelui pe ora. Daca aveti intrebari referitoare la doza, contactati medicul veterinar curant sau un serviciu de urgente.

In cazul in care cainele dvs. sufera de deshidratare severa, este absolut necesar sa solicitati asistenta medicala imediata. Medicii veterinari vor fi capabili sa administreze fluide intravenoase pentru a evita alte pierderi de fluide si pentru a inlocui pierdere care a cauzat deshidratarea.

Profilaxie

Pentru un caine cu crize continue si severe de voma si diaree, puteti preveni deshidratarea prin administrarea la caini a unei solutii electrolitice pana cand boala este ameliorata. Administrarea intravenoasa de fluide este singura solutie in cazurile severe.

Last modified onThursday, 14 April 2016 12:45
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/deshidratarea layout=standard image= desc=Deshidratarea este o urgenta comuna in care cainele isi pierde capacitatea de a inlocui lichidele organismului prin aportul de lichide... size=small}
Veterinarul Pet

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin si iubesc animalele de companie. 

Website: www.pet.veterinarul.ro