Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Diareea la pisici

Diareea este definita ca un pasaj moale sau apos al excrementelor (fecale). Poate fi cauzata de mai multi factori printre care stresul, bacteriile, virusurile, dieta, toxinele, tulburari mediate imun, medicamente, si chiar afectiuni care nu au legatura directa cu tractul gastrointestinal cum ar fi pancreatita, hipertiroidismul, sau bolile glandelor adrenale.

Diareea poate fi acuta ( cu aparitie brusca – cu durata de cateva zile pana la o saptamana) sau cronica (dureaza mai mult de cateva saptamani sau intermitent mai mult de cateva saptamani pana la cateva luni). Se realizeaza descarcarea frecventa a unor cantitati mici de fecale cu sange sau mucus, acestea fiind asociate cu afectiuni ale colonului. Descarcarile masive de fecale o data sau de doua ori pe zi reprezinta semne caracteristice ale afectiunilor intestinului subtire. Pisicile cu afectiuni ale intestinului subtire inregistreaza pierderi in greutate asociate cu diareea. 

Testele pentru afectiunile care produc diareea includ teste de fecale, analize de sange, si uneori radiografii, ultrasunete, sau biopsie in cazurile cronice. Tratamentul va depinde de cauza diareei.

Pentru ca unele bacterii si paraziti se transmit de la pisica la om si la familia acestuia este recomandat de rutina un test de fecale si o deparazitare interna anuala in concordanta cu recomandarile medicului veterinar curant.

Daca pisica dumneavoastra are un episod diareic, altfel parand sanatoasa si jucausa, si este sanatoasa clinic nu trebuie sa va alarmati, dar trebuie atent monitorizata prin examinarea litierei si prin asigurarea ca acesta manca si bea apa in mod normal. Daca diareea este persistenta sau daca se perturba consumul voluntar de apa sau hrana sau pare letargica, trebuie sa anuntati medicul veterinar si sa va programati o vizita in cabinet.

Last modified onMonday, 05 August 2019 11:31
  • Tipul de boala: Neclasificata
  • Agentul patogen: Neclasificat
  • Rasele receptive: Toate rasele
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/diareea-la-pisici layout=standard image= desc=Diareea este definita ca un pasaj moale sau apos al excrementelor (fecale). Poate fi cauzata de mai multi factori printre... size=small}
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website: www.veterinarul.ro