Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Este sterilizarea/ castrarea -animalelor de companie o decizie inteleapta?!

Cele mai recente si complete studii medicale, dar mai ales practica in domeniu, arata ca:

 • Tumorile mamare la catea sunt de 3 ori mai frecvente decat la femeie;
 • Dintre tumorile mamare la catea, 53% sunt maligne (cancere), in timp ce incidenta cancerelor mamare la pisica este de 90%;
 • Fata de catelele nesterilizate, cele sterilizate inainte de primul ciclu estral (6-7 luni ), au un risc de cancer mamar redus cu 200%, cele sterilizate dupa primul ciclu de calduri riscul de cancer mamar este redus cu doar 12,5 %.
 • Incidenta cancerului mamar este maxima la catele cu varste cuprinse intre 7-10 ani, cand sterilizarea deja nu mai poate garanta sanatatea femelei.
 • In cazul pisicilor, fata de pisicile nesterilizate, cele sterilizate pana in varsta de 6 luni, au un risc de cancer mamar redus cu 90%.
 • Atat la catele, cat si la pisici sterilizarea juvenila (timpurie- 3-6 luni), elimina riscul obezitatii pe mai tarziu.
 • La ambele specii, sterilizarea femelelor prin ovariohisterectomie (eliminarea ovarelor si coarnelor uterine) elimina complet riscul cancerului ovarian si a piometritelor (puroi in cavitatile uterine).
 • Sterilizarea timpurie nu are efecte negative asupra sanatatii animalului, dezvoltarea corporala continuand armonios, efectele secundare reducandu-se doar la ramanerea la stadiu infantil de dezvoltare a organelor genitale externe si a glandei mamare, practic nemaiexistand tesut gladular nu mai exista riscul de dezvoltare a tumorilor.

Avantajele castrarii la masculi:

 • Cainii castrati sunt feriti de bolile prostatei si a cancerului testicular. Odata cu castrarea, nivelul de testosteron hormonul masculinitatii si agresivitatii, se reduce considerabil, deci dispare agresivitatea si incidentele neplacute date de aceasta.
 • Cainii / motanii castrati isi pierd interesul de a fugi de acasa riscand accidente sau muscaturi in timpul escapadelor in dorinta de a-si gasi partenere.
 • Speranta de viata a animalelor sterilizate este mult mai mare decat a celor nesterilizate.
 • Pe langa considerentul benefic asupra sanatatii animalului dvs., nu pierdeti din vedere considerentul moral, de simt civic al problemei inmultirii necontrolate a animalelor de companie, daca va doriti strazi libere de caini si pisici fara stapan.
 • Cainele fara stapan a aparut din cauza ignorantei si lipsei de bun simt a tuturor celor care detin caini metisi si arunca in strada ce le prisoseste, considerand ca problema e a altora in niciun caz a lor!
Last modified onFriday, 09 September 2016 18:35
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/este-sterilizarea-castrarea-animalelor-de-companie-o-decizie-inteleapta layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/94ae6d3810d6b4d1b169793b928c343e_XL.jpg desc=Cele mai recente si complete studii medicale, dar mai ales practica in domeniu, arata ca: size=small}