Log in
  1. Despre Reptile:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau...

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Hibernarea broastelor testoase

Hibernarea broastelor testoase

Nu toate broastele testoase hiberneaza. Cele mai multe vor fi treze tot anul, dar trebuie sa aveti un acvariu adecvat...

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Iguana verde, un animal de companie exotic

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana...

next
prev

Alimentatia unei soparle Tiliqua cu limba albastra

Tiliqua cu limba albastra sunt omnivore, consumand atat plante cat si carne, dar alimentatia lor ar trebui sa reprezinte aproximativ 70% fructe uscate, legume si alte plate – ceea ce este o veste buna daca nu agreati ideea de a aduce insecte vii in casa pentru a va hrani soparla!

Legume


Legumele congelate pot fi utilizate, dar nu ar trebui utilizate exclusiv deoarece nu au suficienta tiamina pentru a sprijini sanatatea unei soparle.
Asigurati-va ca soparla dvs. cu limba albastra are o alimentatie variata, ce consta in aproximativ 50% legume si verdeturi, 20% fructe si flori si 30% proteina de origine animala sub forma de carne, peste, nevertebrate sau rozatoare.  Legumele recomandate pentru hranire includ napul, opuntia, bama proaspata si porumbul, morcovul ras, fasolea verde, sfecla, ridiche, varza collard, varza chinezeasca si andivele.

Fructe 

Fructele bogate in calciu si florile precum zmeura, capsunile, trandafirii si coacazele pot face parte din alimentatia soparlei dumneavoastra.
Un semn de atentie: nu va hraniti soparla cu avocado (este toxic), salata verde, spanac, fructe cu acid citric (ele cauzeaza diareea) si rubarba (alta otrava).

Carne

In ceea ce priveste carnea din alimentatia soparlei dumneavoastra, faptul ca o gatiti sau nu, este o problema de preferinta; vedeti ce prefera soparla. Daca incercati carnea cruda, inima de vaca si ficatul sunt optiuni excelente – le puteti gasi la departamentele de carne de la majoritatea magazinelor alimentare. Puteti sa va hraniti soparla si cu pui de soricei, de sobolani si cu insecte precum greierii sau viermii de faina. Puteti de asemenea sa suplimentati alimentatia cu hrana conservata de calitate inalta pentru caini si pisici, cu continut redus de grasime.

Detalii importante despre hranirea reptilei Tiliqua cu limba albastra

Cantitatea de hrana care trebuie administrata soparlei depinde de marimea sa si de varsta, dar in general este bine sa le oferiti puilor de soparla si soparlelor tinere hrana la discretie, pe o perioada de sase zile si sa le retrageti hrana in a saptea zi. Soparlele adulte pot fi hranite cu hrana proaspata in fiecare zi.
Plasati hrana intr-o farfurie larga si indepartati intotdeauna hrana neconsumata.
O alta nota importanta: nu lasati niciodata prada vie in cusca cu soparla dvs. pe parcursul noptii. Un animal de prada speriat ii poate produce leziuni soparlei, uneori suficient de severe pentru a fi necesara o ingrijire de urgenta.

 

 

Last modified onMonday, 19 March 2018 18:39
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire