Log in
updated 8:28 PM, Oct 6, 2020 Europe/Bucharest

Cainele meu are ochii incetoasati

Pana si cel mai bun prieten al omului are nevoie, regulat, de o curatare si o examinare a ochilor. O examinare regulata a ochilor cainelui dvs va va ajuta sa preveniti eventualele probleme legate de o tulburare a vederii precum si de inflamatiile ce pot aparea.

Ceata observata in mod obisnuit in ochii cainilor mai in varsta nu este de obicei cataracta, chiar daca multi proprietari de animale de companie presupun ca este. Se numeste scleroza nucleara si, in general, nu afecteaza vederea. Acest lucru nu inseamna ca daca observi aceste simptome cainele tau nu are cataracta.

Vom incepe cu cateva informatii despre cataracta. In ochi, cristalinul ajuta la focalizarea luminii asupra retinei. Cataracta este o afectiune oftalmologica prin care lentila din interiorul ochiului isi pierde transparenta, avand ca rezultat scaderea progresiva a vederii. Pierderea transparentei poate varia de la greu vizibil pana la complet opac.


Cauzele comune ale cataractei includ genetica, diabetul, varsta, accidentul si inflamatia ochiului. Cataracta este vazuta in mod egal atat la masculi cat si la femele, dar apare mai frecvent la cainii din rasa Cocker Spaniel, Bichon Frise, Poodle, Boston terrier, Miniature Schnauzer, Cavalier King Charles Spaniel, Wiredhaired Fox Terrier, Labrador si Golden Retrevier si Siberian Husky. Deoarece cataracta se dezvolta cel mai frecvent la caini cu varsta intre unu si cinci ani, de obicei nu este o boala de batranete, asa cum este la oameni.

Observa comportamentul cainelui tau. Daca obisnuieste sa se frece in zona ochilor, sau daca observi ca ochii ii sunt incetosati pot fi un semn de eventuale probleme. Mergi la medicul veterinar pentru a te asigura ca prietenul tau va ramane cu ochii luminosi si sanatosi.

Last modified onWednesday, 27 May 2020 12:57
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/cainele-meu-are-ochii-incetoasati layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/0ca34323b100a0e16065d211a598d1fe_XL.jpg desc=Pana si cel mai bun prieten al omului are nevoie, regulat, de o curatare si o examinare a ochilor. O... size=small}