Log in
  1. Despre Cai:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la cai

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la cai

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea cailor

7 greseli pe care proprietarii de caini le fac adesea in timpul iernii

7 greseli pe care proprietarii de caini le fac adesea in timpul…

Chiar si cei mai constinciosi proprietari de caini fac greseli ocazionale. Iar acesta nu este un motiv de autoacuzare! Insa...

Cele mai citite articole despre rasele de cai

Rasa de cai Appaloosa

Rasa de cai Appaloosa

    Appaloosa este o rasa de cai de talie mare originara din Statele Unite. Este unul dintre cei mai colorati si...

next
prev

Calul Mustang American

Aspectul Mustangului American este unul maiestuos si simetric, fiecare portiune corporala este proportionala cu restul corpului. Gatul sau lung, cu crerasta inalta se leaga fin de umerii inclinati. Iar capul sau, care se ingusteaza spre un bot fin, ofera Mustangului un aspect de cal mandru. Mustangul American este musculos, dar nu intr-un sens excesiv.

Caracteristicile fizice


Aspectul Mustangului American este unul maiestuos si simetric, fiecare portiune corporala este proportionala cu restul corpului. Gatul sau lung, cu crerasta inalta se leaga fin de umerii inclinati. Iar capul sau, care se ingusteaza spre un bot fin, ofera Mustangului un aspect de cal mandru. Mustangul American este musculos, dar nu intr-un sens excesiv. Acest lucru poate fi observat in special la membrele sale lungi, definite si la spatele drept. Copitele compacte, rotunjite si o coada lasata in jos reprezinta de asemenea un standard pentru aceasta rasa. Mustangul American prezinta o varietate de culori, inclusiv culorile standard de rosu-maroniu, negru si castaniu, dar au putut fi observati si in culorile cu pete, alb, culoarea nisipului si culoarea asemanatoare pielii de caprioara. In general, Mustangul American exprima o nobilitate si un rafinament in formele si liniile sale, facandu-l sa fie un cal bun pentru toate ocaziile.

Personalitate si temperament

La inceput, Mustangul American poate fi dificil si este cunoscut pentru comportamentul independent, in special cand acesta a fost luat din salbaticie. Totusi, odata ce a fost dresat corespunzator, acest cal inteligent este printre cei mai buni cai de calarie din lume.

Ingrijire


Mustangul American nu este un cal delicat. Originea sa si stramosii sai il fac sa fie un cal puternic si independent, capabil de a se apara singur. Trebuie sa ii oferiti suficienta pasune si suficient exercitiu, precum si suplimentarea hranei atunci cand este nevoie.

Istoric si fond

Cuvantul englez „mustang” provine de la termenul spaniol mexican mestengo, derivat din cuvantul spaniol mesteño care inseamna fara stapan sau salbatic. Dupa cum indica si numele sau, Mustangul American a calatorit liber prin America de Nord. Dintr-o linie amestecata de cal Barb, Arab si Andaluz, rasa a fost adusa de catre cuceritorii spanioli, incepand cu Columbus pe parcursul celui de-al doilea voaiaj al sau in anul 1493. Nativii Americani au adoptat repede Mustangul ca si mod de transport, utilizandu-l in batalii, la vanatoare si ca element de troc. Pe parcursul migratiei vestice a anilor 1800, americanii au luat acesti cai si au incercat sa imbunatateasca rasa. Era o practica comuna pentru fermierii vestici sa isi elibereze caii pentru a se hrani si apoi sa ii recaptureze, preluand si mustangul care a intrat in grupul de cai.
In anul 1962, o inregistrare a rasei Mustang American a fost realizata in San Diego, California. Asociatia Americana pentru rasa Mustang (AMA) a avut un scop foarte simplu: de a colecta si a inregistra genealogia Mustangului American.
In prezent, pentru a fi inregistrat in AMA, calul trebuie sa se conformeze cu proportiile fizice impuse de asociatie si standardele de dimensiune; indiferent daca linia sau predecesorii calului sunt puri sau nu, acest aspect nefiind important. Pe parcursul acestui proces de selectie (si includere), AMA spera sa pastreze caracteristicile originale ale Mustangului original.

Sursa foto

Last modified onMonday, 13 August 2018 10:10
More in this category: « Calul pursange unguresc