Log in
 1. Despre Reptile:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau...

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Hibernarea broastelor testoase

Hibernarea broastelor testoase

Nu toate broastele testoase hiberneaza. Cele mai multe vor fi treze tot anul, dar trebuie sa aveti un acvariu adecvat...

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Iguana verde, un animal de companie exotic

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana...

next
prev

Ce mananca dragonul chinezesc de apa

Dragonii Chinezesti de Apa sunt omnivori din fire, dar si pradatori innascuti, preferand carnea in locul fructelor si legumelor de cate ori au ocazia. Sunt lacomi si le place sa manance ceva diferit in fiecare zi, ceea ce presupune alcatuirea unui program nutritional care sa asigure o variatie suficienta a alimentatiei. Daca Dragonul de Apa se plictiseste de un aliment moale si sarac in fibre, ar putea ajunge sa refuze complet hrana, ceea ce probabil nu va doriti.

Ca regula generala, dieta Dragonului Chinezesc de Apa ar trebui sa cuprinda insecte in proportie de 85-90%, iar fructele si legumele constituind restul de 10-15% din dieta. Astfel, fiecare masa se reduce la o compozitie formata din insecte vii in proportie de 50%, viermi in proportie de 20% si legume in proportie de maxim 15%.

Prada integrala, precum puii de soareci, poate constitui o sursa grozava de proteine si trebuie oferita dragonului de cel mult doua ori pe saptamana, si numai daca acesta este suficient de mare pentru a-i putea face fata. 

Desi Dragonilor Chinezesti de Apa le face placere sa se hraneasca cu aproape orice, nu toate alimentele sunt sigure pentru acestia. Aici sunt enumerate cateva exemple de alimente sigure pentru sanatatea Dragonului Chinezesc de Apa:

Insecte

 • lacuste,
 • viermi de ceara,
 • larve de Chilecomadia moorei,
 • rame,
 • viermi de matase,
 • viermi de faina,
 • cosasi si
 • lacuste.

Fructe si legume

 • coacaze,
 • zmeura,
 • pepene galben,
 • smochine,
 • varza,
 • cartof dulce,
 • morcov si
 • fasole verde.

Alte gustari

 • pestisori,
 • soareci nou-nascuti (rozalii) si
 • soareci juvenili.

Stabilirea unui program de hranire si alte sfaturi legate de alimentatie

Atunci cand vine vorba despre hranirea unui Dragon chinezesc de Apa, cantitatea de hrana pe care i-o oferiti va varia in functie de dimensiunile reptilei. Ca regula generala, se recomanda sa ii oferiti doar cantitatea de hrana pe care o poate manca la o masa. Fiecare exemplar din aceasta specie poseda un apetit diferit, deci notand ceea ce mananca si cand mananca acesta, veti putea estima cat de mult mananca reptila dvs. 

Frecventa meselor depinde in mare parte de varsta animalului. Exemplarele tinere trebuie hranite mai frecvent decat cele adulte pentru a li se sustine o crestere sanatoasa, in timp ce adultii necesita mai putine mese. Reptilele juvenile necesita hranire zilnica, in timp ce cele adulte pot fi hranite o data la fiecare doua sau trei zile. Daca doriti, va puteti hrani Dragonul Chinezesc de apa zilnic, dar asigurati-va ca mentineti portiile mici pentru a preveni obezitatea animalului. Și nu uitati sa ii asigurati in permanenta reptilei suficienta apa curata si proaspata, pe langa o dieta echilibrata.

Suplimentele alimentare

O dieta echilibrata ar trebui sa asigure Dragonului de Apa suficienti nutrienti, dar chiar si in astfel de conditii, se recomanda si administrarea unor suplimente alimentare. Cel mai necesar supliment pentru un Dragon Chinezesc de Apa este cel pe baza de calciu. Calciul este extrem de important deoarece daca aceasta reptila nu isi procura din alimentatie suficient calciu, poate dezvolta osteopatii metabolice. Preveniti aceste probleme prin simplul adaos al unei mici cantitati din aceasta pudra de calciu pe hrana reptilei, de cel putin doua-trei ori pe saptamana. 

In cele din urma, asigurati-va ca hrana pe care i-o oferiti Dragonului Chinezesc de Apa este sanatoasa. Achizitionarea insectelor si soarecilor destinati hranirii reptilei de la un magazin specializat sau din sursa proprie, crescand la domiciliul dvs. hrana animalului, reprezinta cea mai buna metoda de a evita infestarea Dragonului de Apa cu paraziti interni. Spalati riguros toate legumele si fructele inainte de a le administra Dragonului de Apa (sau cumparati produse organice) pentru a evita ingestia pesticidelor si a altor chimicale de catre reptila.

Last modified onFriday, 19 April 2019 15:54
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire