Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Ar trebui sa castrez iepurele? O intrebare pe care o primim adesea la redactie. In majoritatea cazurilor, raspunsul este categoric DA...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Comportamentul normal al iepurilor - informatii legate de varsta si sex

De multe ori, iepurii tinuti in custi, pet shopuri sau laboratoare nu sunt stimulati suficient sau nu au la dispozitie suficient spatiu fizic astfel incat sa-si exprime comportamentul pe deplin. Proprietarii iepurilor de casa stiu ca acestia sunt creaturi inteligente cu personalitati distincte si un repertoriu intreg de personalitati. Putini indivizi se conformeaza comportamentului stereotip de „dragut si pufos” sau pasiv si timid. Va ganditi sa va luati un iepure ca animal de companie? Explorati aceste intrebari obisnuite legate de comportamentul iepurilor de casa.

Iepurasul nostru este hiperactiv! Se va linisti pe parcurs?

Iepurii tineri sunt energici si foarte curiosi. Dupa varsta de un an, majoritatea indivizilor devin mai calmi si previzibili.

Cat timp va trece pana cand comportamentul reproductiv al iepurelui va inceta in urma castrarii/ sterilizarii acestuia?

Castrarea si sterilizarea imbunatatesc obiceiurile legate de litiera si reduc agresiunea teritoriala, stropirea si dorinta de a se reproduce. Multi iepuri intacti se vor masturba utilizand obiecte animate sau neanimate, in mod frecvent si viguros. 

Dupa ce animalul dvs de companie va fi sterilizat/ castrat, de obicei dureaza in jur de doua saptamani ca activitatea sexuala sa inceapa sa se diminueze. In general, dureaza doua luni ca aceasta sa dispara complet la majoritatea iepurilor masculi. Aceasta perioada poate fi mult mai scurta, chiar de doua saptamani, in cazul femelelor. (sfarsitul activitatii sexuale poate dura chiar patru luni, si foarte rar chiar opt luni, la iepurii din rase de talie mare.)

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/comportamentul-normal-al-iepurilor-informatii-legate-de-varsta-si-sex layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/e53c2c9f4d6761de9122d72eac64a0cc_XL.jpg desc=De multe ori, iepurii tinuti in custi, pet shopuri sau laboratoare nu sunt stimulati suficient sau nu au la dispozitie... size=small}