Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Copii si animalele de companie

Ingrijirea unui animal de companie poate ajuta copiii sa isi dezvolte abilitattile sociale. Cu toate acestea, detinerea unui animal de companie trebuie sa vina la pachet cu o serie de informatii si de responsabilitati, pe care este important sa si le asume intreaga familie. 

Bine de stiut

Copiii foarte mici (sub varsta de 3-4 ani) nu au maturitatea de a-si controla impulsurile agresive si furioase, de aceea ei trebuie monitorizati in permanenta in apropierea animalelor de companie. 

Copiii mici (sub varsta de 10 ani) nu pot ingriji singuri un animal mare, o pisica sau un caine. Parintii trebuie sa supravegheze ingrijirea animalului de companie, chiar daca cred ca copilul lor este suficient de mare pentru a avea grija de o pisica sau un caine. Atunci cand copiii devin delasatori in privinta ingrijirii animalului de companie, este necesar ca parintii sa isi asume aceasta responsabilitate. Educatia copiilor in privinta ingrijirii animalelor de companie trebuie sa se faca intr-un mod bland si placut, astfel incat copiii sa inteleaga ca si acestea au nevoie de hrana, apa si exercitii fizice pentru a fi sanatatosi si fericiti. Parintii servesc drept modele pentru copii. De aceea, copiii trebuie sa invete ingrijirea responsabila a animalelor de companie observand comportamentul parintilor. 

Avantajele detinerii unui animal de companie

 • Copiii crescuti cu animale de companie in casa au parte de nenumarate beneficii. Dezvoltarea sentimentelor pozitive cu privire la animalele de companie poate contribui la cresterea stimei de sine si a increderii in sine a unui copil. Relatiile pozitive cu animalele de companie pot ajuta la dezvoltarea relatiilor de incredere cu ceilalti. O relatie buna cu un animal de companie poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea comunicarii nonverbale, a compasiunii si empatiei. 
 • Animalele de companie sunt prietenii 100% de incredere pentru copii
 • Animalele de companie sunt cei mai buni pastratori de secrete si de ganduri intime - copiii vorbesc adesea cu animalele de companie, asa cum fac cu animalele lor de plus. 
 • Animalele de companie ofera lectii despre viata - ii invata pe copii despre reproducere, nastere, boli, accidente, moarte si despre doliu si suferinta de a pierde pe cineva drag. 
 • Prietenii necuvantatori ajuta la dezvoltarea unui comportant responsabil la copiii care ii ingrijesc. 
 • Ofera o legatura cu natura. 
 • Ii invata pe copii respectul fata de alte vietuitoare. 

Sanatate fizica si psihica

Desigur, nu trebuie sa omitem nici avantajele asupra sanatatii fizice si psihice pe care detinerea unui animal de companie le are asupra intregii familii:

 • Activitate fizica regulata - cateii au nevoie de plimbare zilnica afara.
 • Confortul oferit de clipele de mangaieri si afectiune.
 • Invatarea sentimentelor de iubire, loialitate si afectiune fata de un prieten necuvantator. 
Last modified onMonday, 23 November 2020 10:54
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire