Log in
 1. Despre Rozatoare:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Ar trebui sa castrez iepurele? O intrebare pe care o primim adesea la redactie. In majoritatea cazurilor, raspunsul este categoric DA...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Cresterea si ingrijirea puilor de iepuri

Mai multi cititori ai revistei ne-au cerut sfaturi legate de cresterea si ingrijirea puilor de iepure. Iata cateva informatii esentiale pentru toti proaspetii „parinti" de iepurasi.

 • Folositi cutii de carton sau ladite de lemn pentru adapost, suficient de mari pentru ca femela sa poata sa stea in picioare. 
 • Adapostul nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca iepuroaica ar putea sa ii calce daca petrece prea mult timp in cutie. 
 • Taiati o usa mare mai sus intr-o laterala a cutiei, pentru ca iepuroaica sa poata sari, dar iepurasii sa nu poata cadea in afara acesteia. Cand iepurasilor li se deschid ochii, taiati usa mai jos, astfel ca acestia sa se poata catara in afara sau inautru. 
 • Cuibul este captusit de regula de femela cu blana smulsa de pe propriul abdomen. Daca nu are, folositi o flanela, material de prosop sau servetele de fata. Inlocuiti-le cand devin murdare. 
 • Faceti cald in casa pentru iepurasi. Puneti un radiator pe o parte a cutiei si aveti grija ca iepuroaica sa nu ajunga la cablu. Radiatorul este necesar doar in cazul in care cutia nu este captusita cu blanita iepuroaicei. 
 • Iepurii isi hranesc puii doar o data - rar de doua ori- pe zi. 
 • Iepuroaicele mama stau cu puii doar pe perioada alaptarii. 
 • Sfatuiti proprietarul sau ingrijitorul sa verifice de doua ori pe zi daca pui au fost hraniti. 
 • Nu deranjati excesiv puii pana nu li se deschid ochii (dupa 10 zile). Daca aveti dubii, cantariti iepurasii o data pe zi, la aceeasi ora. Mamele nu resping puii pe care s-a pus mana. 
 • Puii sunt hraniti daca pielea nu este ridata, daca sunt calzi sau daca stau impreuna. 
 • Daca iepuroaica pare sa nu hraneasca puii in primele zile, spuneti ingrijitorului sa nu o indeparteze. Iepuroaica este posibil sa fie lenta in initierea lactatiei - prima hranire in 24 de ore de la fatare- si poate fi apta sa alapteze in cateva zile - pana la 4 zile dupa fatare. 
 • Ingrijitorul trebuie sa hraneasca suplimentar puii in primele doua zile, daca acestia nu au fost hraniti. 
 • Daca unii pui par ridati, trebuie hraniti suplimentar o data sau de doua ori pe zi. 
 • Stimulati puii sa urineze/defecheze dupa fiecare hranire. Folositi dischete de bumbac inmuiate in apa calda pentru a sterge iepurasii la fund. 
 • Cand li se deschid ochii, introduceti in alimentatie peleti, frunze de salata sau fan. 
 • Dupa intarcare adaugati in alimentatie cecotrofe sau terci din fecalele mamei. 
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/cresterea-si-ingrijirea-puilor-de-iepuri layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/9ee28f01f100eeeb1372f6866ddd0d3a_XL.jpg desc=Mai multi cititori ai revistei ne-au cerut sfaturi legate de cresterea si ingrijirea puilor de iepure. Iata cateva informatii esentiale... size=small}