Log in
  1. Despre Pasari:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PASARI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la pasari

Psitacoza la pasari si oameni 

Psitacoza reprezinta o boala infectioasa a pasarilor si oamenilor, cauzata de Chlamydophila psittaci, cunoscuta in trecut ca si Chlamydia psittaci. Psitacoza, cunoscuta si sub numele de „febra papagalilor”, se refera la boala ce apare la diversele specii de papagali, iar ornitoza face referire la boala ce apare la alte pasari, precum curcanii. 

Cele mai frecvente urgente la pasari

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea pasarilor

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Hrana nesanatoasa pentru pasari

Elaborarea unei liste de alimente considerate toxice pentru pasari poate fi dificila din mai multe motive:

Cele mai citite articole despre rasele de pasari

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii (Lovebird, Agapornis)

Pasarea Iubirii este una dintre cele mai populare specii de papagal, iar pentru cei deja familiarizati cu aceasta, acest lucru...

next
prev

De unde beau apa pasarile de colivie

Este necesar sa aveti rabdarea necesara, sa va jucati cu duza sau mingea de la dispozitivul de adapare pentru ca pasarea sa va observe. Cele mai multe pasari sunt curioase si vor investiga imediat sticla de apa pe cont propriu.

 

Unii proprietari de pasari prefera sticlele de apa, deoarece bolurile cu apa deschise, sunt vulnerabile la contaminarea cu excremente, produse alimentare sau alte resturi si pot provoca murdarirea intregii custi si a zonei adiacente. Cu toate ca utilizarea sticlelor cu apa poate face mediul din cusca mai ordonat si curat, utilizarea lor poate preveni, de asemenea si multe comportamente anormale, ajutand substantial viata pasarilor ca animal de companie. Multe pasari se bucura nu numai de ciugulitul produselor alimentare din bolurile lor de apa, dar unele pot face chiar baie sau sa se stropeasca din aceste boluri cu apa. Daca veti utiliza o sticla de apa este necesar sa asigurati periodic si posibilitatea de imbaiere a pasarilor, mai ales ca unele specii sufera in cazul imposibilitatii realizarii acestui obicei benefic pentru organism.

Daca alegeti sa oferiti pasarii apa dintr-o sticla, este imperios necesar ca pasarea sa fie adaptata in mod corespunzator la noul echipament si sa fie achizitionat un echipament adecvat.

Selectarea recipientului

Recipientii disponibili  pot fi din sticla, rasina, sau plastic. Tuburile de baut sau duzele sunt fabricate din otel inoxidabil avand o bila mica ce regleaza in interior fluxul de apa. Bila este, uneori, de culoare rosie pentru pasari, deoarece se crede ca acest lucru va atrage pasariile. Un grilaj de metal poate fi necesar a se monta intre flacon si cusca pentru a preveni deteriorarea cu ciocul a recipientului din plastic. Este recomandabil sa achizitionati  mai multe sticle, astfel incat sa puteti oferi intotdeauna pasarilor jucause un inlocuitor curat. Inaltimea custii si spatiul dintre bare va determina dimensiunea sticlei de apa pentru a fi usor de fixat si pentru a fi sigura. Nu trebuie sa poata fi indepartata accidental de pasare sau sa cada in timpul folosirii. De aceea trebuie sa fie bine fixata.

Montarea sticlei cu apa.

Se monteaza sticla de apa astfel ca pasarea sa ajunga cu usurinta la zona de adapare. Sticla ar trebui sa stea in mod ideal, intr-o parte a custii, nu sus si nici la baza custii. Locul de adapare al sticlei poate fi adaptat la o inaltime medie, la care pasarea are posibilitatea sa extinda gatul doar usor pentru a ajunge la duza. De asemenea este necesar ca pasarea, functie de talie sau conformatie, sa aiba un suport pe care sa stea comod in timp ce bea apa.

Formarea instinctului la pasare

Este necesar sa aveti rabdarea necesara, sa va jucati cu duza sau mingea de la dispozitivul de adapare pentru ca pasarea sa va observe. Cele mai multe pasari sunt curioase si vor investiga imediat sticla de apa pe cont propriu. De asemenea, puteti sa ridicati pasarile de companie si sa atinga cu ciocul zona cu apa sau sa impinga mingea, pentru a face apa sa iasa. Adaptarea pasarii la bautul dintr-o sticla de apa poate dura de la cateva minute pana la cateva zile. Nu plecati de la ideea ca scaderea apei din sticla indica faptul ca  pasarea bea din instalatie, deoarece o scadere a apei poate avea loc si datorita scurgerilor. De asemenea, mentineti bolul de apa in cusca pana sunteti convinsi sau ati vazut faptul ca pasarea bea apa din noul dispozitiv.  

Verificarea sticlei

Dupa instalarea initiala si dupa fiecare curatare, apasati sistemul de scurgere de mai multe ori pentru a-l elibera de eventualele particule care-l poate infunda si de a vedea daca functioneaza corect.  De asemenea, verificati duza zilnic pentru a fi siguri ca ea curge normal si pasarea bea apa. Unele pasari pot introduce din greseala seminte sau alte resturi in interior, sau pur si simplu mingea se poate bloca. Unele pasari, de asemenea, pot sa invete sa foloseasca duza ca un dus, asa ca verificati sticlele frecvent pentru a fi siguri ca apa nu au a fost folosita pe post de dus si recipientul este gol.

Curatare sticlei

Utilizarea de sticle cu apa nu reduce in mod obligatoriu riscul pentru pasarea dvs. fata de posibilele contaminari cu bacterii sau suprainfectii. Atunci cand sticlele de apa nu sunt pastrate curate cu scrupulozitate, bacterii ca Pseudomonas se pot dezvolta si pot provoca probleme. Cele mai multe sticle de apa sunt in siguranta doar daca sunt spalate la masina de spalat vase (la temperaturi inalte) si/sau frecate bine pe interior cu sisteme speciale de curatat sticla care se gasesc in comert, la menaj.

Media

Last modified onThursday, 14 April 2016 19:57
  • Ustensile necesare: sticlele de apa cu duza
  • Activitate necesita specializare?: Nu
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/de-unde-beau-apa-pasarile-de-colivie layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/8b0dca3b357fcee94cf1b8a6c08994ea_XL.jpg desc=Este necesar sa aveti rabdarea necesara, sa va jucati cu duza sau mingea de la dispozitivul de adapare pentru ca... size=small}