Log in
  1. Despre Reptile:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau...

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Hibernarea broastelor testoase

Hibernarea broastelor testoase

Nu toate broastele testoase hiberneaza. Cele mai multe vor fi treze tot anul, dar trebuie sa aveti un acvariu adecvat...

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Iguana verde, un animal de companie exotic

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana...

next
prev

Dragonul chinesc de apa, un animal de companie prietenos

Nu exista alte subspecii recunoscute de Dragon Chinezesc de Apa, insa mai exista si alte specii similare de reptile, cea mai apropiata din punct de vedere genetic fiind Dragonul Australian de Apa (Physignathus lesueurii).

Dragonul Chinezesc de Apa mai este cunoscut si sub numele de Dragon de Apa Asiatic, Verde sau Thailandez.

DIMENSIUNILE DRAGONULUI CHINEZESC DE APA

Dragonul Chinezesc de Apa ajunge in mod normal la lungimea de 1 m (masurat de la nivelul nasului pana la varful cozii), iar femelele sunt in medie putin mai mici decat masculii, masurand doar 0,6 m in lungime. Coada Dragonului de Apa reprezinta aproape 70% din lungimea totala a animalului.

SPERANTA DE VIATA A DRAGONULUI CHINEZESC DE APA

Un Dragon Chinezesc de Apa tipic din captivitate are o durata medie de viata cuprinsa intre 10 si 15 ani. Cu ingrijiri adecvate, unele exemplare pot ajunge si la respectabila varsta de 20 ani.

FIZIONOMIA DRAGONULUI CHINEZESC DE APA

Dragonii Chinezesti de Apa sunt animale exotice foarte cunoscute, in parte datorita infatisarii lor unice. Capul lor este de forma triunghiulara, iar culoarea pielii variaza intre verde deschis si verde inchis. Coada lor este lunga si reprezinta doua treimi din lungimea totala a corpului, fiind brazdata de dungi transversale de culoare verde inchis sau cafeniu inchis. Abdomenul lor are de obicei o nuanta mai deschisa, fiind alb, verde pal sau galben pal. Dar cea mai interesanta trasatura a Dragonului Chinezesc de Apa o reprezinta gatul colorat in nuante vii, de obicei de portocaliu sau galben.

Un subiect intens dezbatut este acela al existentei hibrizilor distincti morfologic (morph) ai Dragonului Chinezesc de Apa. Hibridul distinct morfologic este un tip de animal care este obtinut prin imperecheri succesive in scopul de a crea tipare si culori ale pielii diferite de cele existente in libertate.  Desi anumiti Dragoni Chinezesti de Apa pot manifesta mai multe variante coloristice, precum aqua, verde deschis sau chiar nuante de albastru, nu exista oficial hibrizi in acest moment.

MODUL DE INGRIJIRE A DRAGONULUI CHINEZESC DE APA

Dragonii Chinezesti de Apa reprezinta animale de companie ideale pentru cei care au deja ceva experienta cu reptilele, precum si pentru crescatorii de serpi mai experimentati. Dragonii Chinezesti de Apa sunt destul de prietenosi pentru niste reptile, insa aceste animale necesita multa investitie in ceea ce priveste timpul si resursele, deci asigurati-va ca va ganditi bine inainte de a decide sa va cumparati un astfel de animal de companie.

Last modified onFriday, 19 April 2019 15:43
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/dragonul-chinesc-de-apa-un-animal-de-companie-prietenos layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/d0781aab6107ab09663a5b35f9583041_XL.jpg desc=Nu exista alte subspecii recunoscute de Dragon Chinezesc de Apa, insa mai exista si alte specii similare de reptile, cea... size=small}