Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Castrarea si sterilizarea la iepurii de companie 

Ar trebui sa castrez iepurele? O intrebare pe care o primim adesea la redactie. In majoritatea cazurilor, raspunsul este categoric DA...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Este porcusorul de Guineea animalul potrivit pentru dumneavoastra?

Comparativ cu un caine, un porcusor de Guineea este un animal de companie destul de usor de detinut. Porcusorii de Guineea nu necesita sa mearga la plimbari lungi in fiecare zi sau sa fie dusi la scoala de dresaj.


Proprietarul unui porcusor de Guineea isi poate lasa animalul singur pentru cateva ore pe zi si nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la nevoile acestuia de a merge afara.
Pe de alta parte, porcusorii de Guineea nu sunt animale care nu necesita ingrijire. Acestia sunt creaturi sociabile care au nevoie de multa afectiune si atentie, alaturi de o ingrijire de calitate.

Pentru a determina daca un porcusor de Guineea ar fi un animal bun de companie pentru dumneavoastra, ganditi-va la stilul de viata pe care il aveti.

Locul de munca, scoala sau alte angajamente va vor permite sa petreceti timp in fiecare zi cu porcusorul de Guineea?

Porcusorii de Guineea necesita interactiune zilnica pentru a intruni nevoile lor emotionale. Daca trebuie sa lasati un porcusor de Guineea singur, pentru mai multe ore pe zi, ar trebui sa aveti probabil doi porcusori de Guineea astfel incat sa isi tina companie reciproc.

Sunteti dispusi sa va asumati petrecerea unor ore pe zi cu porcusorul de Guineea si posibilitatea de a avea doi porcusori de Guineea?


Porcusorii de Guineea necesita de asemenea exercitiu zilnic. Porcusorul de Guineea va fi tinut intr-o cusca in majoritatea timpului.


Va fi necesar sa curatati cusca porcusorului de Guineea in fiecare saptamana si sa curatati zonele murdare in fiecare zi. Va trebui de asemenea sa hraniti animalul dupa un orar regulat si sa va asigurati ca acesta are apa proaspata, curata tot timpul.

Puteti introduce aceste sarcini in orarul dumneavoastra?


Ganditi-va unde locuiti. Aveti spatiu pentru a tine un porcusor de Guineea?

Luati in calcul faptul ca un porcusor de Guineea necesita o cusca spatioasa care il va tine in siguranta fata de alte animale si pradatori si mult spatiu pentru a se juca in timpul activitatilor supravegheate. Trebuie sa fiti dispusi sa faceti schimbari in mediul ambiant. Porcusorii de Guineea sunt rozatoare si casele care au porcusori de Guineea trebuie sa fie asigurate cu privire la acest aspect. Acest lucru necesita timp considerabil si efort.
Si mai apoi exista intotdeauna sansa ca porcusorul de Guineea sa iasa si sa strice ceva de valoare cu acei dinti distructivi. Sunteti dispusi sa infruntati aceasta posibilitate?

Daca cineva din familia dumneavoastra are alergii, veti putea trai cu un porcusor de Guineea?


Porcusorii de Guineea pot cauza reactii alergice severe la unii oameni. Luati toate persoanele din familie la un magazin de animale sau la un crescator de porcusori de Guineea pentru a vedea daca persoana respectiva are alergie la parul porcusorului de Guineea.

Aflati acest lucru inainte de a va aduce acasa porcusorul de Guineea. Daca iubiti de asemenea si alte animale, atunci aveti probabil o alta problema la care sa va ganditi – alte animale de companie.

Aveti o pisica sau un caine?

Daca adaugati un porcusor de Guineea casei dumneavoastra, va fi necesar sa va ganditi la modul in care animalele vor reactiona la membrul nou-venit si la modul in care includerea porcusorului de Guineea le va afecta viata. Porcusorilor de Guineea le este instinctiv frica de caini si pe buna dreptate, din moment ce cainele poate sa omoare cu usurinta un porcusor de Guineea.

Majoritatea cainilor sunt agresivi fata de rozatoare si le vor ataca. Pisicile, in timp ce sunt foarte periculoase pentru un rozator mare asemeni unui porcusor de Guineea, pot de asemenea sa fie mai putin prietenoase fata de acestia. Va trebui sa munciti mult sa tineti porcusorul de Guineea separat de alte animale sau cumva sa asigurati faptul ca acestia se inteleg (tinand minte ca acest aspect nu este intotdeauna posibil).

Un punct important pe care multi oameni nu-l iau in calcul este legalitatea detinerii unui porcusor de Guineea. Multe prevederi legale din diverse tari nu permit rozatoare de companie in zonele rezidentiale.

Va aflati intr-o zona care permite porcusorii de Guineea?

Acest lucru, bineinteles, este cel mai bine descoperit inainte de a aduce acasa noul animal. Un alt lucru de luat in considerare este costul. Pretul unui porcusor de Guineea si cusca acestuia sunt doar inceputul. Dupa ce aduceti acasa animalul de companie, va trebui sa platiti pentru hrana, posibila castrare sau sterilizare si facturile de la medicul veterinar in cazul in care animalul devine bolnav. 

Dar cel mai important dintre toate, sunteti dispusi sa faceti un angajament emotional cu porcusorul de Guineea?

Sunteti pregatit pentru a accepta responsabilitatea unei creaturii vii care ese dependenta de dumneavoastra pentru bunastarea lui?
Sunteti dispusi sa faceti o prioritate in viata dumneavoastra din sanatatea si fericirea animalului?

Daca raspunsul la toate aceste intrebari este pozitiv, atunci ati putea fi pregatiti sa va alaturati proprietarilor fericiti de porcusor de Guineea de pretutindeni.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/este-porcusorul-de-guineea-animalul-potrivit-pentru-dumneavoastra layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/d8c427c7dd6445d50d9342ac3fcef82e_XL.jpg desc=Comparativ cu un caine, un porcusor de Guineea este un animal de companie destul de usor de detinut. Porcusorii de... size=small}