Log in
  1. Despre Reptile:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau...

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Hibernarea broastelor testoase

Hibernarea broastelor testoase

Nu toate broastele testoase hiberneaza. Cele mai multe vor fi treze tot anul, dar trebuie sa aveti un acvariu adecvat...

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Iguana verde, un animal de companie exotic

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana...

next
prev

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana verde recunoscutain prezent este Iguana iguana. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista o varietate prea mare a caracteristicilor de diferentiere pe care le manifesta iguanele, in functie de localizarea geografica a mediului de viata. Mai existasi alte specii de iguane care nu intrain categoria animalelor de companie, precum iguana marina, iguana-rinocer si iguana de stanca.

DIMENSIUNILE IGUANEI VERZI

Dimensiunile potentiale ale iguanelor verzi adulte variaza foarte mult, in functie de tara de provenienta si de conditiile in care sunt tinute. În general, iguanele adulte ating o lungime de 122 – 152 cm, ajungand uneori si la 182 cm lungime. Unele iguane de sex masculin din America de Nord ajung la o lungime de 213 cm si pot atinge o greutate de pana la 8 kg. Iguanele verzi din captivitate ating rareori lungimea de 182 cm sau mai mult.

SPERANTA DE VIATA A IGUANELOR VERZI

Iguanele verzi au o durata de viata relativ lunga, cu o speranta medie de viata cuprinsa intre 10 si 15 ani. Unii masculi pot trai pana la 20 ani, iar recordul apartine unui mascul care a trait pana la o varsta cuprinsa intre 22 si 25 ani.

CUM ARATA O IGUANA VERDE

Iguanele verzi pot fi foarte diferite ca aspect si model de culoare, in functie de zona din care provin si de mediul in care au crescut. Vorbind la modul general, iguanele verzi prezinta cozi foarte lungi, cu lungimi de pana la 3 ori mai mari decat cea a corpului. Acestea prezinta in mod constant si o gusa ca de curcan, care atarna de gatul lor. Masculii prezinta intotdeauna o gusa mai mare decat cea a femelelor.

Iguanele verzi mai prezinta si unul sau mai multi solzi mai mari, situati imediat sub orificiile lor auriculare, un gat gros si o creasta dorsala. Aceste animale se aseamana cu niste mici dragoni, iar probabil ca de aceea ele se afla printre cele mai populare reptile care sunt tinute ca animale de companie.

Pe langa faptul ca marimea crestei lor dorsale este variabila, iguanele verzi pot avea mai multe culori, de la verde inchis si maro, la nuante mai deschise de albastru, tortiu si nuante de rosu. Ele pot avea si un aspect vargat sau un tipar de culoare asimetric, insa aceste varietati de iguana sunt foarte rare.

Last modified onWednesday, 06 March 2019 10:32
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/iguana-verde-un-animal-de-companie-exotic layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/d12fc2ba4cae84a5ddd14475d5a89895_XL.jpg desc=Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana... size=small}