Log in
 1. Despre Reptile:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau...

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Hibernarea broastelor testoase

Hibernarea broastelor testoase

Nu toate broastele testoase hiberneaza. Cele mai multe vor fi treze tot anul, dar trebuie sa aveti un acvariu adecvat...

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Iguana verde, un animal de companie exotic

Iguana verde, un animal de companie exotic

Desi existau la un moment dat doua subspecii de Iguana verde (Iguana iguana si Iguana rhinolopha), unica specie de iguana...

next
prev

Ingrijirea broastei testoase-cutie chinezeasca

Informatii despre cresterea si alimentatia broastei testoase cutie chinezeasca

Cateva informatii despre Cuora flavomarginata:

- Speranta de viata: 20 de ani

- Greutatea medie: 400-750 grame

- Lungimea carapacei: 14-16.5 cm

Istoricul natural

Aceasta testoasa-cutie este nativa a patriei orezului si a iazurilor ale Taiwanului si sudului Chinei.

Reproducerea

Sezonul de imperechere variaza incepand cu luna martie pana in august, cu pana la 3 sau 4 cuiburi depuse anual. Cuiburile au in medie 1-3 oua. Temperaturile de incubatie ar trebui sa fie mentinute la 28ºC, umiditatea intre 90% si 100%, cu o ventilatie ampla. Ouale eclozeaza intre 75 si 90 de zile.

Imprejmuirea

Testoasele-cutie sunt o specie semi-acvatica, un tarc cu iesire la un iaz fiind excelent. La interior, aceasta specie poate fi tinuta intr-un acvariu de 114-208 litri, cu crengi de copac si o piatra pentru a se rasfata.

Acvariul ar trebui sa aiba un decor acvatic care sa contina pe jumatate pamant cu o zona de rasfat, iar cealalta jumatate cu apa. 50% pamant 50% apa

 • mentineti umiditatea intre 60-70% in timpul zilei
 • oferiti un loc de rasfat cu o temperatura de 29-32 ºC si lumina cu spectru larg (UVB)
 • evitati orice substrat care este suficient de mic pentru a fi ingerat precum scoarta, nisipul, meiul sau cojile de nuca.
 • oferiti un bol putin adanc pentru apa, masurand circa 7-20 cm in adancime
 • avand in vedere ca aceasta specie este originara de la tropice, mentineti temperatura apei intre 24 si 26 ºC prin utilizarea unui incalzitor submersibil al acvariului. - pe parcursul noptii, temperatura nu ar trebui sa scada sub 24ºC.

 

Alimentatia

 • Testoasele-cutie asiatice sunt omnivore, preferand legumele.
 • Partile verzi ale papadiei, varza verde, mustarul chinezesc, salata cu frunze rosii, mararul, patrunjelul, escarolele si andivele sunt toate legume sanatoase pentru testoasa dumneavoastra. Aceste verdeturi inchise la culoare, cu frunze sunt bogate atat in calciu cat si in vitamina A si vitamina C. Evitati utilizarea cantitatilor mari de nap si spanac, avand in vedere ca acestea impiedica asimilarea calciului. Nu oferiti salata iceberg avand in vedere ca aceasta nu contine nutrientii necesari. De asemenea, incercati sa adaugati fanul de timoftica pentru a creste fibrele din alimentatie si pentru a ajuta digestia.
 • Sursele de proteina din alimentatie includ pestele proaspat, mancarea de pastrav, rame, melci, viermi phoenix, greieri, viermi de ceara si viermi comestibili, acestia fiind foarte bogati in grasimi si ar trebui sa fie oferiti ca si recompensa.
 • Fructele de padure precum ciresele fara samburi, zmeura si afinele pot fi oferite de asemenea ca si recompensa.
 • Alimente sub forma de pulbere cu pudra de calciu care cupleaza vitamina D3
 • Un supliment vitaminic poate fi amestecat cu hrana pentru a creste nivelurile de vitamina A.
 • Apa proaspata ar trebui asigurata la discretie

Probleme comune

Orice schimbare in apetit sau in defecare ar trebui luata in calcul si ar trebui sa contactati medicul veterinar.

Aceste probleme includ:

 • hipocalcemia si boala osoasa metabolica
 • pietre ale vezicii urinare
 • boala respiratorie
 • deshidratarea
 • leziuni ale ochilor
 • dieta carentata
 • constipatie
 • cresterea anormala a carapacei
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/pet/index.php/ingrijirea-broastei-testoase-cutie-chinezeasca layout=standard image=https://www.veterinarul.ro/pet/media/k2/items/cache/6a501db6788f8bc3147fbec59d7a4924_XL.jpg desc=Informatii despre cresterea si alimentatia broastei testoase cutie chinezeasca size=small}